Κόσμος

Ερντογάν: Θέτουμε σε εφαρμογή τη συμφωνία με την Λιβύη, δε φεύγουμε από την Ανατολική Μεσόγειο

Τι είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το μνημόνιο κατανόησης με την Λιβύη και πώς θα τεθεί σε ισχύ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το μαύρο – άσπρο επιχείρησε να παρουσιάσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανιζόμενος να “υπερασπίζεται” το Διεθνές Δίκαιο που “κάποιοι” καταπατούν.

Μιλώντας στην τελετή εγκαινίων τμήματος του αγωγού ΤΑΡ που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, μέσω Τουρκίας, αλλά και Ελλάδας, ο Ερντογάν υπεραμύνθηκε των παράνομων γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

“Δύο γεωτρύπανα μας το Φατίχ και το Γιαβούζ και 2 σεισμογραφικά μας πλοία συνεχίζουν τις εργασίες τους. Δεν θα αποσύρουμε από εκεί τα πλοία μας επειδή κάποιοι φωνάζουν. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παραβιάσει τα δικαιώματά μας, τόσο τα δικά μας όσο και των Τουρκοκυπρίων”, είπε ο Ερντογάν.

“Κάποιοι αντί για δίκαιη κατανομή των πόρων στην ανατολική Μεσόγειο προτιμούν την ρητορική της απειλής και των εκβιασμών. Καμία χώρα δεν είναι πιο πάνω από το Διεθνές Δίκαιο. τίποτα δεν γίνεται με τετελεσμένα. Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε τέτοια ζητήματα”, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την Λιβύη, ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα θα περάσει από το τουρκικό κοινοβούλιο για να αποκτήσει “σάρκα και οστά”, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι κάποιοι απειλούν την Λιβύη.

“Με την Λιβύη κάναμε τη συμφωνία μας. Τώρα άρχισαν να απειλούν την Λιβύη. Η συμφωνία θα έρθει στο κοινοβούλιο μας και θα προχωρήσουμε το θέμα σε άλλη μορφή. Σύντομα όμως νέοι πυλώνες αυτής της συμφωνίας θα τεθούν σε ισχύ”, είπε ο Ερντογάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εικόνες αποκάλυψης στον Καναδά από την φωτιά: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να σωθούν από τις φλόγες
20.000 πολίτες εγκατάλειψαν τα σπίτια τους - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα - Πάνω από 40 εκατομμύρια στρέμματα κυρίως δασικών εκτάσεων έχουν καεί από την αρχή της χρονιάς
REUTERS
Washington Post: Φυγάδευσαν τον Τραμπ με μυστική πτήση από την Τουρκία – Χρησιμοποίησαν το, γεμάτο με δημοσιογράφους, Air Force One σαν δόλωμα
Χρησιμοποίησαν το Air Force One σαν δόλωμα - Οι δημοσιογράφοι που επέβαιναν στο παλαιότερο Air Force One ανέφεραν ότι τους ζητήθηκε να κρατήσουν κλειστά τα σκίαστρα των παραθύρων στην καμπίνα Τύπου
REUTERS