Κόσμος

Ερντογάν: Θέτουμε σε εφαρμογή τη συμφωνία με την Λιβύη, δε φεύγουμε από την Ανατολική Μεσόγειο

Τι είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το μνημόνιο κατανόησης με την Λιβύη και πώς θα τεθεί σε ισχύ.

Το μαύρο – άσπρο επιχείρησε να παρουσιάσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανιζόμενος να “υπερασπίζεται” το Διεθνές Δίκαιο που “κάποιοι” καταπατούν.

Μιλώντας στην τελετή εγκαινίων τμήματος του αγωγού ΤΑΡ που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, μέσω Τουρκίας, αλλά και Ελλάδας, ο Ερντογάν υπεραμύνθηκε των παράνομων γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

“Δύο γεωτρύπανα μας το Φατίχ και το Γιαβούζ και 2 σεισμογραφικά μας πλοία συνεχίζουν τις εργασίες τους. Δεν θα αποσύρουμε από εκεί τα πλοία μας επειδή κάποιοι φωνάζουν. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παραβιάσει τα δικαιώματά μας, τόσο τα δικά μας όσο και των Τουρκοκυπρίων”, είπε ο Ερντογάν.

“Κάποιοι αντί για δίκαιη κατανομή των πόρων στην ανατολική Μεσόγειο προτιμούν την ρητορική της απειλής και των εκβιασμών. Καμία χώρα δεν είναι πιο πάνω από το Διεθνές Δίκαιο. τίποτα δεν γίνεται με τετελεσμένα. Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε τέτοια ζητήματα”, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την Λιβύη, ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα θα περάσει από το τουρκικό κοινοβούλιο για να αποκτήσει “σάρκα και οστά”, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι κάποιοι απειλούν την Λιβύη.

“Με την Λιβύη κάναμε τη συμφωνία μας. Τώρα άρχισαν να απειλούν την Λιβύη. Η συμφωνία θα έρθει στο κοινοβούλιο μας και θα προχωρήσουμε το θέμα σε άλλη μορφή. Σύντομα όμως νέοι πυλώνες αυτής της συμφωνίας θα τεθούν σε ισχύ”, είπε ο Ερντογάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Μεγάλη μέρα στον Λευκό Οίκο» δηλώνει ο Τραμπ πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε στο Truth Social μια πρωτοφανή σύνοδο στην Ουάσινγκτον, όπου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν ενιαίο μέτωπο απέναντι στη Μόσχα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Νροναλντ Τραμπ
Σενάρια για τριμερή συνάντηση Τραμπ, Ζελένσκι, Πούτιν μέσα στις επόμενες ημέρες
Αμερικανοί διπλωμάτες προειδοποίησαν τους Ευρωπαίους ομολόγους τους να είναι έτοιμοι για τριμερή συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο τις επόμενες ημέρες - Ο Τζέι Ντι Βανς θα συμμετάσχει στη σύνοδο στον Λευκό Οίκο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ντόναλντ Τραμπ
Στο έλεος 20 πυρκαγιών η Ισπανία - Η ΕΕ κινητοποιεί εναέριες και επίγειες δυνάμεις
Η νότια Ευρώπη και η μεσογειακή λεκάνη βιώνουν μία από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών που έχουν καταγραφεί ποτέ - Στη δυσκολότερη θέση Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία, Σλοβακία και οι βαλκανικές χώρες
Πυροσβέστες