Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ερντογάν: Το φυσάει και δεν κρυώνει! Βράβευσε καθηγήτρια με πλαστό πτυχίο

Ερντογάν: Το φυσάει και δεν κρυώνει! Βράβευσε καθηγήτρια με πλαστό πτυχίο

Αντιμέτωπη με τον νόμο βρίσκεται η καθηγήτρια, την οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε βραβεύσει για το εξαιρετικό έργο της, το 2005 όταν ήταν πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα “Habertürk”, η εκπαιδευτικός, της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα, παρουσίασε πλαστό πτυχίο από το τμήμα Επικοινωνίας του πανεπιστημίου της Άγκυρας και εργαζόταν επί 19 χρόνια σε σχολεία.

Μετά την ανακάλυψη της απάτης, η “καθηγήτρια” ομολόγησε ότι το πλαστό πτυχίο της το έδωσε πριν 19 χρόνια ένας άνδρας με το όνομα Ιρφάν στην συνοικία Σινκάν της Άγκυρας. Στην κατάθεσή της η γυναίκα ανέφερε: “Άρχισα να διδάσκω ως καθηγήτρια στο Ερζερούμ. Αν μπορούσα να συμπληρώσω 20 χρόνια διδασκαλίας θα είχα το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθώ. Λυπάμαι και έχω μετανιώσει. Δεν έβλαψα το κράτος. Δούλεψα πολύ σκληρά. Ποτέ δεν έστειλα ιατρική γνωμάτευση για να κάνω διακοπές. Το βιογραφικό μου είναι γεμάτο επιτυχίες. Τι θα απογίνουν τα 19 χρόνια προσπαθειών;”.

Ο εισαγγελέας έχει προτείνει την φυλάκιση της γυναίκας από 2 μέχρι 7 έτη για απάτη και από 2 μέχρι 5 έτη για πλαστογράφηση επίσημων εγγράφων. Αν το δικαστήριο την κρίνει ένοχη, θα πρέπει να επιστρέψει τους μισθούς της με τόκο.

Πηγή: Haberturk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε