Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ερντογάν: Το «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» έγινε εφιάλτης

Ερντογάν: Το «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» έγινε εφιάλτης

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία, με τον πρόεδρο της χώρας να βάζει για ακόμα μια φορά τη χώρα μας και να κάνει λόγο για εχθρικές συμπεριφορές. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε μάλιστα ότι «η προειδοποίησή μας ότι θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ έγινε ο εφιάλτης των εχθρών μας».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου στην Τουρκία, επιδόθηκε ξανά σε ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον της Ελλάδας. Ανέφερε ότι η Αθήνα είναι εκείνη που προκαλεί και αρνείται τον διμερή διάλογο, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία σε κανένα επίπεδο».

Επανήλθε επίσης στις τελευταίες δηλώσεις του ότι «θα έρθουν ξαφνικά ένα βράδυ», ενισχύοντας την προκλητική ρητορική που υιοθετείται εδώ και καιρό από την Άγκυρα. «Αξιολογήσαμε τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Επιβεβαιώσαμε τη θέση μας σχετικά με τις εχθρικές συμπεριφορές που επιδεικνύονται κατά της χώρας μας, ιδιαιτέρως με μοχλό την Ελλάδα. Η φράση μας “θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ” έχει γίνει ο εφιάλτης των τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά και όλων όσων έχουν εχθρότητα εναντίον της χώρας μας και τις υποχρεώσεις αυτής της πρότασης μας την εκτελούμε κατά γράμμα» είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Τουρκικά ΜΜΕ: «ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία εξοπλίζουν την Ελλάδα»

Την ίδια ώρα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία «εξοπλίζουν την Ελλάδα», σχολιάζοντας ότι «η Ελλάδα κάνει αγώνα δρόμου για τα εξοπλιστικά με στόχο την Τουρκία». Δημοσιεύματα επίσης χαρακτηρίζουν συγκεκριμένα ελληνικά νησιά ως «επικίνδυνα» για την Άγκυρα. 

Τα όσα ειπώθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Haber Global είναι άλλωστε χαρακτηριστικά της ρητορικής που αξιοποιεί η Άγκυρα. «Mετά τις ΗΠΑ και την Γαλλία τώρα και η Γερμανία εξοπλίζει την Ελλάδα. Ο στρατός της Γερμανίας θα παραχωρήσει στην Ελλάδα 40 τεθωρακισμένα οχήματα. Η Ελλάδα έχει μπει σε αγώνα δρόμου για να εξοπλιστεί εναντίον της Τουρκίας και οι χώρες του ΝΑΤΟ συσσωρεύουν τις δυνάμεις τους εκεί. Τα τεθωρακισμένα οχήματα που παραχώρησαν οι ΗΠΑ εγκαταστάθηκαν στα νησιά του Αιγαίου που αμφισβητείται το καθεστώς τους. Στην Αλεξανδρούπολη που βρίσκεται σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την Τουρκία χτίστηκε βάση των ΗΠΑ. Η Γαλλία πούλησε μαχητικά Rafale και τώρα ήρθε η σειρά της Γερμανίας» ανέφεραν στο δελτίο ειδήσεων του Haber Global. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Εν τω μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα SOZCU βάζει στο στόχαστρο την Αλεξανδρούπολη, τη Λέσβο και τη Σάμο λέγοντας ότι είναι επικίνδυνα σημεία για την Τουρκία, επειδή εκεί υπάρχουν προηγμένα οπλικά συστήματα που συνιστούν απειλή. 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις