Κόσμος

Έρχεται η σειρά της Συρίας

Τυνησία, Αλγερία, Υεμένη, Σουδάν και Αίγυπτος. Τι έρχεται μετά. Όπως εκτιμούν οι αναλυτές σειρά παίρνει η Συρία του Μπασάλ Αλ Άσαντ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Μετά την Τυνησία, την Αλγερία, την Υεμένη, το Σουδάν και φυσικά την Αίγυπτο, το Ινστιτούτο Ερευνών για τη Μέση Ανατολή, που μελετά άρθρα και δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο, προειδοποιεί για τον κίνδυνο εξάπλωσης των κοινωνικών αναταραχών και στη Συρία.
 
Και αυτό γιατί μέσω του Facebook διοργανώνονται διαδηλώσεις το Σαββάτο εναντίον του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ τόσο στη Δαμασκό όσο και άλλες πόλεις. Παρά τις εξαγγελίες την προηγούμενη βδομάδα του Αλ Άσαντ για μεταρρυθμίσεις, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει τέτοιες διαδηλώσεις, οι σύριοι δεν φαίνεται να πείστηκαν και πολύ.
 
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι διαδηλώσεις οργανώνονται από την αντιπολίτευση με βασικά αιτήματα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τον μεγαλύτερο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Όπως μεταδίδει το CNN, προς το παρόν δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για το εάν οι διαδηλώσεις θα είναι πολυπληθείς ή όχι.
 
Την Κυριακή, οργανώθηκε στο Σουδάν -κυρίως μέσω του Facebook- μεγάλη διαδήλωση, με κεντρικό σύνθημα την απομάκρυνση της κυβέρνησης.
 
«Τυνησία, Αίγυπτος, Σουδάν. Όλοι μαζί» φώναζαν εκατοντάδες Σουδανοί. Σύμφωνα με την εφημερίδα Tribune του Σουδάν, που επικαλείται πηγή της Αστυνομίας, 70 άνθρωποι -εκ των οποίων οι 40 είναι φοιτητές- συνελήφθησαν στη διάρκεια της διαδήλωσης.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση Μελόνι στον Τραμπ: «Να θυμάσαι ότι ούτε εγώ ούτε η Ιταλία παρακαλάμε» – Ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Ταγιάνι
Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ότι η Μελόνι τον «ικέτευσε» να βγάλει φωτογραφία μαζί του στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Γαλλία - «Έκπληκτη» δηλώνει η ιταλίδα πρωθυπουργός από τα σχόλιά του αμερικανού προέδρου
Τζόρτζια Μελόνι
17
Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στον νότιο Λίβανο, η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα
«Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις εναντίον των στρατιωτών μας ή του εδάφους μας και θα αναγκάσει τη Χεζμπολάχ να πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτού τους είδους τις επιθέσεις», προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
WSJ: Το Πεντάγωνο ζητά επιπλέον 80 δισ. δολάρια από το Κογκρέσο για το κόστος του πολέμου με το Ιράν
Tο Πεντάγωνο εκτιμούσε ότι το κόστος του πολέμου εναντίον του Ιράν θα έφτανε περίπου 29 δισεκ. δολάρια, ένα ποσό το οποίο οι Δημοκρατικοί αμφισβητούσαν εκτιμώντας ότι είναι πολύ μικρότερο από το πραγματικό
Το αμερικανικό Πεντάγωνο