Κόσμος

Έρχεται η σειρά της Συρίας

Τυνησία, Αλγερία, Υεμένη, Σουδάν και Αίγυπτος. Τι έρχεται μετά. Όπως εκτιμούν οι αναλυτές σειρά παίρνει η Συρία του Μπασάλ Αλ Άσαντ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Μετά την Τυνησία, την Αλγερία, την Υεμένη, το Σουδάν και φυσικά την Αίγυπτο, το Ινστιτούτο Ερευνών για τη Μέση Ανατολή, που μελετά άρθρα και δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο, προειδοποιεί για τον κίνδυνο εξάπλωσης των κοινωνικών αναταραχών και στη Συρία.
 
Και αυτό γιατί μέσω του Facebook διοργανώνονται διαδηλώσεις το Σαββάτο εναντίον του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ τόσο στη Δαμασκό όσο και άλλες πόλεις. Παρά τις εξαγγελίες την προηγούμενη βδομάδα του Αλ Άσαντ για μεταρρυθμίσεις, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει τέτοιες διαδηλώσεις, οι σύριοι δεν φαίνεται να πείστηκαν και πολύ.
 
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι διαδηλώσεις οργανώνονται από την αντιπολίτευση με βασικά αιτήματα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τον μεγαλύτερο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Όπως μεταδίδει το CNN, προς το παρόν δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για το εάν οι διαδηλώσεις θα είναι πολυπληθείς ή όχι.
 
Την Κυριακή, οργανώθηκε στο Σουδάν -κυρίως μέσω του Facebook- μεγάλη διαδήλωση, με κεντρικό σύνθημα την απομάκρυνση της κυβέρνησης.
 
«Τυνησία, Αίγυπτος, Σουδάν. Όλοι μαζί» φώναζαν εκατοντάδες Σουδανοί. Σύμφωνα με την εφημερίδα Tribune του Σουδάν, που επικαλείται πηγή της Αστυνομίας, 70 άνθρωποι -εκ των οποίων οι 40 είναι φοιτητές- συνελήφθησαν στη διάρκεια της διαδήλωσης.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενεργοποιείται η Συμμαχία της Μέκκας: Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3, προτρέποντας όλους τους Αμερικανούς πολίτες στη Σαουδική Αραβία να παραμείνουν σε εγρήγορση
Σαουδική Αραβία 27
Η σύζυγος του Νικολάς Μαδούρο, Σίλια Φλόρες, «έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά» λέει ο γιος του
Ο Μαδούρο Γκέρα αποκάλυψε επίσης ότι η Φλόρες υπέστη αναπνευστικό επεισόδιο αφού οι αρχές της φυλακής χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να ελέγξουν έναν καβγά μεταξύ δύο κρατουμένων
Ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες
Τραγωδία στη Σενεγάλη: Μητέρα και ο 4χρονος γιος της σκοτώθηκαν όταν τους καταπλάκωσε ο τοίχος του σπιτιού τους λόγω των πλημμυρών
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις - Φόβοι για περισσότερα θύματα και πιθανή αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς
Πλημμύρες στη Σενεγάλη
Politico: Ο Σάντσεθ στοχεύει στην επανεκλογή του με φόντο τη στεγαστική κρίση στην Ισπανία
Στον απόηχο της μεταναστευτικής κρίσης στη Θέουτα και των υποθέσεων διαφθοράς με συγγενείς και συνεργάτες του, ο Πέδρο Σάντσεθ, στοχεύει να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια περί στέγασης για να επανεκλεγεί
Πέδρο Σάντσεθ