Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Έρχεται υπουργείο Brexit στην Μεγάλη Βρετανία – Ποιος θα το αναλάβει;

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας που ορκίζεται την Τετάρτη, δήλωσε πως σχεδιάζει ένα νέο κυβερνητικό τμήμα που θα ηγηθεί της διαδικασίας αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Κανείς δεν πρέπει να έχει την αυταπάτη ότι αυτή η διαδικασία θα είναι σύντομη ή ευθύγραμμη. Ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα χρειαστεί για τις διαπραγματεύσεις και την συμφωνία, πρόκειται για μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια για να φτιαχτούν οι σχετικοί νόμοι, κανονες, διαδικασίες στον μηχανισμό των Βρυξελλών.” τόνισε η νέα πρωθυπουργός.

“Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί εξειδίκευση και επίμονη προσέγγιση. Γι αυτό θα ιδρύσω ένα νέο τμήμα της κυβέρνησης, υπεύθυνο για τις βρετανικές διαπραγμάτευσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωσης, αλλά και για να βοηθήσει την υπόλοιπη κυβέρνηση σε σχέση με τις ευρωπαϊκές της υποθέσεις.”

Η Τερέζα Μέι, αποκάλυψε μάλιστα πως ο επικεφαλής του εν λόγω υπουργείου, θα είναι κάποιος που συμμετείχε στην καμπάνια υπέρ του Brexit. Σύμφωνα με το Reuters, οι τέσσερις επικρατέστεροι για τη θέση του υπουργού Brexit είναι οι Ντέιβιντ Ντέιβις, παλιότερος διεκδικητής της ηγεσίας των συντηρητικών που έχασε από τον Ντέιβιντ Κάμερον, ο Λίαμ Φοξ, συνδιεκδικητής της ηγεσίας μαζί με την Τερέζα Μέι, ο Μάικλ Γκοβ, επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ του Brexit και ο Κρις Γκρέιλινγκ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε