Κόσμος

Ερυθρά Θάλασσα: Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από φίλια πυρά – Σώοι οι δυο πιλότοι

Ένα από τα πλοία συνοδείας του, το καταδρομικό Gettysburg, έπληξε «κατά λάθος» το μαχητικό αεροσκάφος

Ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα από φίλια πυρά, όπως έγινε γνωστό από το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους που επιχειρούσαν πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν εγκαίρως και διασώθηκαν, ο ένας ελαφρά τραυματισμένος, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η CENTCOM.

Πρόκειται για ένα F/A-18 Hornet το οποίο είχε απονηωθεί από το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman (CVN 75). Ένα από τα πλοία συνοδείας του, το καταδρομικό Gettysburg (CG 64), έπληξε «κατά λάθος» το μαχητικό αεροσκάφος, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Εδώ και έναν χρόνο, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον θέσεων των Χούθι στην Υεμένη, οι οποίοι βάζουν κατ’ επανάληψη στο στόχαστρο εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.

Χθες Σάββατο, η CENTCOM ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ανταρτών Χούθι στην πρωτεύουσα της Υεμένης και ότι κατέρριψε μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν αντιπλοϊκό πύραυλο πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ηχηρή απουσία Τραμπ από την Διάσκεψη Μονάχου για την Ασφάλεια - Στην ατζέντα ευρωατλαντικές σχέσεις, Ουκρανία και Ιράν
Οι ηγέτες που θα συμμετέχουν, τα πρόσωπα που θα κάνουν ντεμπούτο και η χρονική συγκυρία μιας εκ των πιο σημαντικών πολιτικών εκδηλώσεων της χρονιάς
Γερμανικό drone με όπλα διαφημίζεται στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια
Λονδίνο: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται 13χρονος μετά από επίθεση σε σχολείο – Ο λόγος εμπλοκής της αντιτρομοκρατικής
Ο ύποπτος συνελήφθη κοντά σε τζαμί μερικές ώρες μετά την επίθεση ενώ μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ»
Αστυνομικές δυνάμεις στο σχολείο του Λονδίνου όπου έγινε η επίθεση
Ο εφιάλτης του Επστάιν στοιχειώνει τη Νορβηγία – Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού
Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα νορβηγικά τηλεοπτικά δίκτυα φαίνονται άνθρωποι να μεταφέρουν χάρτινες κούτες έξω από το διαμέρισμα του Γιάγκλαντ στο Οσλο
Η Γκισλέιν Μάξγουελ και ο Τζέφρι Επστάιν
ΗΠΑ: Απολύθηκε ομοσπονδιακός εισαγγελέας μετά τον διορισμό του για να αντικαταστήσει «εκλεκτό» του Τραμπ
«Ο Αμερικανός πρόεδρος διορίζει εισαγγελείς., δείτε το Άρθρο ΙΙ του Συντάγματος, απολύεσαι, Ντόναλντ Κινσέλα» ανακοίνωσε το «νούμερο 2» του υπουργείου Δικαιοσύνης
REUTERS