Τετάρτη, 28 Φεβ.
16oC Αθήνα

Ερυθρά Θάλασσα: Πυραύλους των Χούθι της Υεμένης αναχαίτισε το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Πυραύλους των Χούθι της Υεμένης αναχαίτισε το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ
Reuters

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό αναχαίτισε πυραύλους των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα. Τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ συνόδευαν πλοία της «Maersk» υπό αμερικανική σημαία, αναφέρει ο ναυτιλιακός κολοσσός.

Δύο υπό αμερικανική σημαία πλοία της «Maersk», τα οποία διέσχιζαν την Ερυθρά Θάλασσα, μέσω του στενού Μπαμπ αλ-Μαντέμπ με κατεύθυνση βόρεια, και συνοδεία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, έκαναν αναστροφή όταν είδαν εκρήξεις σε κοντινή απόσταση, ανακοίνωσε ο κολοσσός των θαλάσσιων μεταφορών, αργά το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου.

«Κατά τη διαδρομή, και τα δύο πλοία ανέφεραν ότι είδαν εκρήξεις σε κοντινή απόσταση και η συνοδεία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού αναχαίτισε επίσης πολλά βλήματα», ανέφερε η «Maersk» σε ανακοίνωσή της.

Κανένα μέλος των πληρωμάτων δεν τραυματίστηκε και τα πλοία επέστρεψαν στον Κόλπο του Άντεν, συνοδεία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Και τα δύο πλοία διαχειρίζεται η αμερικανική θυγατρική της Maersk. Αυτά μεταφέρουν φορτία για το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Εξωτερικών, την USAID και άλλες αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες.

Νωρίτερα η βρετανική υπηρεσία ναυτιλιακής ασφαλείας (UKMTO), ανέφερε ότι έλαβε πληροφορίες για μία έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε πλοίο που έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, εν μέσω των τακτικών επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Η UKMTO ανέφερε ότι έλαβε πληροφορίες για μια «έκρηξη που συνέβη σε απόσταση περίπου 100 μέτρων» από ένα πλοίο, 50 ναυτικά μίλια νότια του λιμανιού Μούχα στη νοτιοδυτική Υεμένη.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές, σύμφωνα με βρετανική υπηρεσία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις