Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Έσεξ: Ακόμη μια σύλληψη για το φορτηγό του θανάτου!

μετανάστες

Η αστυνομία στην Ιρλανδία ανακοίνωση σήμερα πως προχώρησε στη σύλληψη ενός 20χρονου άνδρα από τη Βόρεια Ιρλανδία που μπορεί να εμπλέκεται στο φορτηγό του θανάτου στο Έσεξ.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE μετέδωσε ότι ο άνδρας συνελήφθη στο λιμάνι του Δουβλίνου σήμερα το πρωί, μετά την άφιξή του με φέριμποτ από τη Γαλλία, κι ότι η αστυνομία θέλει να τον ανακρίνει σχετικά με την πορεία που ακολούθησε το κοντέινερ , όπου βρέθηκαν τα πτώματα 39 ανθρώπων Η βρετανική αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τέσσερις ανθρώπους σε σχέση με την υπόθεση του Έσεξ.

Στο μεταξύ η αστυνομία στη Βρετανία ζητά βοήθεια από μέλη βιετναμικής κοινότητας στη χώρα αλλά και στο εξωτερικό για να αναγνωρίσει τους 39 ανθρώπους που βρέθηκαν νεκροί την Τετάρτη στο πίσω μέρος του φορτηγού που βρέθηκε στο Έσεξ , δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αστυνομικός.

Click4more: Έσεξ: Υπάρχουν άλλα δύο φορτηγά “θανάτου”! Τι καταγγέλλουν συγγενείς των θυμάτων

Ο αρχιεπιθεωρητής Μάρτιν Πάσμορ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως δεν μπορεί να αποκλείσει την παρουσία ανθρώπων από άλλες εθνικότητες μεταξύ των νεκρών, όμως είπε πως Βιετναμέζοι έχουν έρθει κυρίως σε επαφή με τους αστυνομικούς του για να ρωτήσουν για φίλους και συγγενείς.

«Παρόλο που δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες για την εθνικότητα των θυμάτων, είναι σε όλους σαφές πως έρχονται σε επαφή μαζί μας πολλοί Βιετναμέζοι από κοινότητες στο Βιετνάμ και στο εξωτερικό», δήλωσε ο Πάσμορ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις