Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Έσεξ: Ακόμα μία σύλληψη για το φορτηγό της φρίκης με τα 39 πτώματα

Έσεξ: Ακόμα μία σύλληψη για το φορτηγό της φρίκης με τα 39 πτώματα
Reuters

Και τέταρτη σύλληψη έγινε το βράδυ της Παρασκευής (25.10.2019) στη Μεγάλη Βρετανία για το φορτηγό του θανάτου με τα 39 πτώματα στο Έσεξ.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 48χρονο Βορειοϊρλανδό για αδικήματα διακίνησης και υποψίες ανθρωποκτονίας σχετικά με την ασύλληπτη τραγωδία στο Έσεξ.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο “Stansted” του Λονδίνου.

Μο Ρόμπινσον – πηγή: Facebook

Θυμίζουμε ότι ήδη έχει συλληφθεί ο οδηγός του φορτηγού, Μο Ρόμπινσον και νωρίτερα την Παρασκευή (25.10.2019) συνελήφθη και ένα ζευγάρι Βρετανών, ο Τόμας και η Τζοάνα Μάχερ.

Το ανδρόγυνο Μάχερ θεωρείτο ύποπτο για εμπορία ανθρώπων και ανθρωποκτονία στην συγκλονιστική υπόθεση του Έσεξ.

Click4more: Φωτογραφίες του ζευγαριού που συνελήφθη για το φορτηγό της φρίκης στο ‘Εσεξ

Το ζευγάρι Μάχερ είχε δηλώσει ότι πούλησε το κοντέινερ του “φορτηγού της φρίκης”, που βρέθηκαν 39 πτώματα, πριν από έναν χρόνο σε μία εταιρεία με έδρα στην Ιρλανδία. Την Παρασκευή (25.10.2019) η αγγλική αστυνομία έκανε έφοδο στο – αξίας 400.000 λιρών – σπίτι τους στο Cheshire και τους συνέλαβε.

πηγή: Facebook

Γείτονες του ανδρόγυνου ανέφεραν ότι ο Τόμας Μάχερ είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης μεταφορών και η σύζυγός του εργάζεται ως κομμώτρια.

Έχουν τρία παιδιά, δύο αγόρια, 18 και 11 ετών, και ένα 15χρονο κορίτσι. Η οικογένεια, όπως υποστηρίζουν οι γείτονες, απολάμβανε διακοπές στο εξωτερικό, όπως το Μεξικό, και πολυήμερες κρουαζιέρες.

“Είδα τα περιπολικά έξω από το σπίτι τους”, είπε ένας γείτονας κι ένας άλλος: “Είμαι συγκλονισμένος. Ξέρω καλά την οικογένεια. Ο Τομ αγαπά πραγματικά τα φορτηγά του”.

Έσεξ: Συγκλονίζει η νεαρή Βιετναμέζα

Παράλληλα, τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν τα συγκλονιστικά μηνύματα που φέρεται να έστειλε μια 26χρονη στη μητέρα της, λίγο πριν χάσει τη ζωή της μέσα στο φορτηγό θανάτου στο Έσεξ.

Click4more: Έσεξ: Ανατριχιαστικά μηνύματα μέσα από το φορτηγό του θανάτου

“Μαμά σ’ αγαπώ, και τον μπαμπά πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω”, έγραψε σε ένα από αυτά η νεαρή.

Η 26χρονη φέρεται να μην ήταν η μόνη Βιετναμέζα που βρισκόταν εντός του φορτηγού. Ακτιβιστική οργάνωση υποστηρίζει πως υπάρχουν ακόμα έξι άνθρωποι από το Βιετνάμ που μπορεί να βρίσκονταν μέσα στο φορτηγό της φρίκης στο Έσεξ.

Το δρομολόγιο του θανάτου

Το φορτηγό ψυγείο ανήκει στην εταιρεία Global Trailer Rentals, που εδρεύει στο Δουβλίνο, η οποία υποστηρίζει ότι το είχε νοικιάσει σε έναν πελάτη της στις 15 Οκτωβρίου έναντι 275 ευρώ την εβδομάδα.

Το όχημα ήταν εφοδιασμένο με GPS, τα δεδομένα του οποίου θα δοθούν στις αρχές. Οι πληροφορίες μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες, εάν επιτρέψουν να διαπιστωθεί πού είχαν επιβιβαστεί τα 39 θύματα και αν είχαν γίνει άλλες διαδρομές τις προηγούμενες ημέρες.

Το φορτηγό ψυγείο είχε καταχωρηθεί στη Βουλγαρία το 2017 αλλά έκτοτε δεν επέστρεψε στη χώρα αυτή, σύμφωνα με τη Σόφια.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε αρχικά ότι όλα τα θύματα, 31 άνδρες και 8 γυναίκες, ήταν Κινέζοι.

πληροφορίες από mirror.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις