Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Έσεξ: Κινέζοι μετανάστες τα 39 θύματα

Έσεξ: Κινέζοι μετανάστες τα 39 θύματα

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της φρικιαστικής υπόθεσης που έχει σοκάρει τη Βρετανία.
Μετανάστες από την Κίνα οι 39 νεκροί που βρέθηκαν στη νταλίκα στο Έσεξ του Λονδίνου.
Τους άφησαν να πεθάνουν αβοήθητοι μέσα στο ψυγείο που τους μετέφερε.
Από το Βέλγιο είχε ξεκινήσει η νταλίκα.
Κύκλωμα δουλεμπόρων από την Ιρλανδία “βλέπουν” οι βρετανικές αρχές πίσω από την τραγωδία.
Η υπόθεση στο Έσεξ μοιάζει με εκείνη στο Ντόβερ το 2000, με 58 μετανάστες από την Κίνα νεκρούς.

Οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί μέσα στο κοντέινερ της νταλίκας που βρέθηκε χθες στο Έσεξ του ανατολικού Λονδίνου ήταν μετανάστες από την Κίνα.

Την πληροφορία πως τα 39 θύματα, εκ των οποίων ένας έφηβος, μετέδωσε το ITV News, με την αστυνομία να εξακολουθεί να δηλώνει πως οι νεκροί δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι βρετανικές αρχές πιστεύουν όλο και περισσότερο πως τα 39 θύματα, μεταξύ των οποίων κι ένας ανήλικος, έπεσαν θύματα κυκλώματος δουλεμπόρων από την Ιρλανδία. Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης έγιναν έφοδοι σε σπίτια στη Βόρεια Ιρλανδία, απ’ όπου κατάγεται και ο 25χρονος οδηγός της νταλίκας, ο οποίος εξακολουθεί να ανακρίνεται.

Ανάμεσα στα σπίτια όπου έγιναν έφοδοι είναι το σπίτι του 25χρονου οδηγού Μο Ρόμπινσον, στο Μάρκετχιλ αλλά και σε ακόμη ένα, στο οποίο ο ύποπτος έμενε παλιότερα με τους γονείς του.

Click4more: Τους άφησαν να πεθάνουν αβοήθητοι – Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία με τους 39 νεκρούς

Οι Βρετανοί αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε κύκλωμα δουλεμπόρων που δρα στη Βόρεια Ιρλανδία και έχει διασυνδέσεις με άτομα από τη Βάρνα της Βουλγαρίας. Από εκεί, λέγεται, πως είχε ξεκινήσει η νταλίκα το ταξίδι της προς τη Βρετανία και εκεί ήταν εγγεγραμμένο.

Η νταλίκα του θανάτου, που εντοπίστηκε χθες τα ξημερώματα σε βιομηχανικό πάρκο του Έσεξ, είχε μπει σε φέρρυ από το Βέλγιο για να περάσει τη Βρετανία. Το γεγονός πως το φορτηγό επιβιβάστηκε σε πλοίο από το βελγικό λιμάνι Zeebrugge για να φτάσει στο λιμάνι του Έσεξ ενισχύει τις υποψίες, καθώς φαίνεται πως αυτός είναι ο “δρόμος” που ακολουθούν πλέον οι δουλέμποροι, αφού η ασφάλεια στη γραμμή Ντόβερ – Καλαί έχει αυξηθεί.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε τα 39 θύματα, 38 ενήλικες κι ένας έφηβος, μπήκαν στο κοντέινερ της νταλίκας. Δεν είναι καν σαφές ότι ο 25χρονος οδηγός γνώριζε τι υπήρχε μέσα στο ψυγείο που μετέφερε. Αν δηλαδή επιβιβάστηκαν στο Βέλγιο.

Πάγωσαν αβοήθητοι μέχρι θανάτου

Νέες άκρως σοκαριστικές και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι 39 άνθρωποι που εντοπίστηκαν νεκροί μέσα σε κοντέινερ νταλίκας στο Έσεξ του ανατολικού Λονδίνου έρχονται στο φως.

Οι 39 άνθρωποι, πιθανότατα πέθαναν από το κρύο μέσα στο κοντέινερ της νταλίκας που οδηγούσε ο 25χρονος Βορειοϊρλανδός Μο Ρόμπινσον, ο οποίος και έχει συλληφθεί από την πρώτη στιγμή.

Οι βρετανικές αρχές εκτιμούν πως τα 39 θύματα του Έσεξ είχαν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. Πως πέθαναν από το κρύο μέσα στο κοντέινερ – ψυγείο. Σύμφωνα με ειδικούς, η θερμοκρασία μέσα στο κοντέινερ, που συνήθως μεταφέρει μπισκότα, ήταν -25 βαθμούς. Που σημαίνει πως οι 39 δεν είχαν καμία ελπίδα επιβίωσης.

Ο Ρίτσαρντ Μπέρνετ, γενικός διευθυντής της Ένωσης Οδικών Μεταφορών, είπε πως οι 39 μετανάστες θα πάγωσαν μέχρι θανάτου σε τρομακτικές συνθήκες αν το ψυγείο ήταν σε λειτουργία. Θα ήταν σκοτεινά και αν το ψυγείο λειτουργούσε θα ήταν απίστευτα κρύα, είπε. «Το μόνο μέρος για να πάει κανείς τουαλέτα ήταν μέσα στο κοντέινερ. Φαντάζεστε πως αν βρίσκονταν εκεί για μέρες, θα ήταν τρομακτικό», τόνισε.

Νέα τραγωδία μετά το Ντόβερ και την Αυστρία

Δεν είναι η πρώτη φορά που μετανάστες βρίσκουν τρομακτικό θάνατο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους.

Το 2000 η Βρετανία είχε σοκαριστεί ξανά όταν 58 μετανάστες, και τότε από την Κίνα, είχαν βρεθεί νεκροί στο Ντόβερ. Το σοκαριστικό είναι το πόσο μοιάζουν οι δυο υποθέσεις. Και τότε τα θύματα είχαν εντοπιστεί μέσα σε κοντέινερ. Δυο νεαροί άνδρες είχαν καταφέρει να επιζήσουν. Τα θύματα είχαν πεθάνει από ασφυξία.

Υπάρχει όμως κι άλλη μια τραγωδία, όχι στη Βρετανία, αλλά στην Αυστρία. 71 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί μέσα σε φορτηγό ψυγείο σε εθνική οδό της Αυστρίας στις 27 Αυγούστου του 2015. Ανάμεσα στα θύματα ήταν 59 άνδρες, 8 γυναίκες και 4 παιδιά, πολίτες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Με πληροφορίες από BBC, Daily Mail και ITV

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις