Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

«Έσπασε» το φράγμα των 90.000 νεκρών στη Βραζιλία

«Έσπασε» το φράγμα των 90.000 νεκρών στη Βραζιλία

Οι 1.595 θάνατοι που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη Βραζιλία εκτόξευσαν τον θλιβερό απολογισμό της πανδημίας στους 90.000 και πλέον νεκρούς.

Η Βραζιλία είναι η χώρα όπου η COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή στον δεύτερο υψηλότερο αριθμό ανθρώπων στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ. Έφθασε χθες (29.07.2020) τους συνολικά 90.134 νεκρούς. Κατέγραψε επίσης εξαιρετικά υψηλό αριθμό νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 σε μια ημέρα, 69.074, σύμφωνα με το υπουργείο, Υγείας.

Πλέον, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη Βραζιλία φθάνει τους 2.552.265.

Click4more Θρήνος χωρίς τέλος στις ΗΠΑ: Ξεκληρίστηκε σχεδόν μια… πόλη από τον κορονοϊό

Ακόμα χειρότερα, τα επίσημα δεδομένα, επισημαίνουν αρκετοί επιστήμονες, υποτιμούν πολύ το εύρος της πανδημίας στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπου οι αρχές δεν κάνουν συγκριτικά παρά ελάχιστα τεστ.

Τόσο ο αριθμός των νέων θανάτων, όσο και αυτός των νέων μολύνσεων που ανακοινώθηκαν την Τετάττη αποτελούν ρεκόρ, όμως υπάρχει κάτι που τα σχετικοποιεί.

Τα στοιχεία είναι τόσο υψηλά διότι η πολιτεία Σαο Πάολο, η πολυπληθέστερη της Βραζιλίας, είχε αναβάλει για χθες τη συμπερίληψη προχθεσινών στατιστικών που δεν είχε μπορέσει να εντάξει την προηγουμένη στις εθνικές εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

Αυτό πάντως δεν αναιρεί διόλου το γεγονός ότι η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται με τρομακτικό ρυθμό στη Βραζιλία. Αν ο τρέχον ρυθμός συνεχιστεί, η χώρα θα έχει ξεπεράσει τους 100.000 νεκρούς στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Καλούν τους τουρίστες στη… Βραζιλία 

Την ημέρα που η χώρα κατέγραψε ακόμη ένα ρεκόρ θανάτων, η κυβέρνηση Μπολσονάρο ανακοίνωσε την απόφαση της να ξεκινήσουν και πάλι οι διεθνείς επιβατικές πτήσεις προκειμένου να επισκεφτούν τη Βραζιλία τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο… 

Οι διεθνείς πτήσεις προς και από τη Βραζιλία ανεστάλησαν τον Μάρτιο.

Οι τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου μπορούν πλέον να επισκέπτονται τη Βραζιλία, με προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική κάλυψη υγείας για τη διάρκεια του ταξιδιού τους, αναφέρει απόφαση της κυβέρνησης, η οποία δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες για το σκεπτικό που οδήγησε στη λήψη και τη δημοσιοποίησή της.

Η Μπραζίλια ανοίγει ξανά τα σύνορά της για επιβατικές πτήσεις πολύ γρηγορότερα απ’ ό,τι άλλες χώρες της περιοχής, όπου η επιδημιολογική κατάσταση είναι επίσης σοβαρή, πάντως όχι στον βαθμό που διαπιστώνεται στον γίγαντα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων. Η Κολομβία, η Αργεντινή, ο Παναμάς και το Περού συνεχίζουν να μην επιτρέπουν την εκτέλεση διεθνών επιβατικών πτήσεων.

Αν και πλέον θα μπορούν να επισκέπτονται τη Βραζιλία ξένοι τουρίστες, πολλές χώρες δεν έχουν αποφασίσει προς το παρόν να προχωρήσουν σε ανταπόδοση, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η ΕΕ — μολονότι έχουν ανοίξει ξανά, εν μέρει, τα σύνορά τους σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό — επιτρέπουν την είσοδο σε τουρίστες από τη Βραζιλία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις