Κόσμος

Έσπερ: Η Τουρκία μας έφερε σε μια τρομερή κατάσταση με αυτήν την αδικαιολόγητη εισβολή

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ επέκρινε σήμερα την "αδικαιολόγητη" στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε η Τουρκία στην Συρία, χωρίς ωστόσο να την καταδικάσει.

Η Τουρκία μας έφερε σε μια τρομερή κατάσταση με αυτήν την αδικαιολόγητη εισβολή“, δήλωσε στο Γερμανικό Ταμείο Μάρσαλ στις Βρυξέλλες, ένα κέντρο ερευνών, προτού αναχωρήσει για την έδρα του ΝΑΤΟ στην βελγική πρωτεύουσα.

“Ωστόσο δεν πρόκειται να αρχίσουμε πόλεμο με έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ, έναν καλό σύμμαχο από την ένταξή του το 1952“, πρόσθεσε αλλά έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία και στον Ταγίπ Ερντογάν!

“Ο ηγέτης της Τουρκίας προχωράει προς τη λάθος κατεύθυνση σε πολλά θέματα, γυρνώντας μάλλον στην τροχιά της Ρωσίας παρά του ΝΑΤΟ. Θα πρέπει να εργαστούμε μαζί με την Τουρκία για να ξαναγίνει ένας ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος. Σήμερα δεν έχουμε λύση, αλλά οφείλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό”, διευκρίνισε.

Όσον αφορά για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία ο Έσπερ ξεκαθάρισε ότι “η απόφαση για την απόσυρση λιγότερων από 50 στρατιωτών” ελήφθη μετά την απόφαση του Ερντογάν να διασχίσει τη μεθόριο με τη Συρία.

Δεν ήμασταν διατεθειμένοι να βάλουμε 50 στρατιώτες ανάμεσα σε 15.000 στρατιώτες και την (κουρδική) πολιτοφυλακή. Δεν ήμασταν διατεθειμένοι να μπούμε σε μια μάχη με έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ”, πρόσθεσε και σημείωσε: “Δεν είναι δυνατόν να αντιτάξουμε δυνάμεις σε αυτές ενός άλλου συμμάχου του ΝΑΤΟ“.

“Κανένας δεν προσέφερε μια καλύτερη εναλλακτική λύση”, απάντησε επίσης στους επικριτές. Ο Έσπερ διαβεβαίωσε τέλος ότι η σχέση με τις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) “ήταν και είναι πάντα καλή. Η δέσμευσή μας απέναντί τους δεν αφορά την ίδρυση ενός αυτόνομου κράτους ή το να τους υπερασπιστούμε κατά της Τουρκίας. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια“, υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακο για το Πάρκινσον οδήγησε Βρετανό δικηγόρο σε υπεξαίρεση 600.000 λιρών και εθισμό σε πορνό, αντίκες και συνόδους πολυτελείας
Λίγα χρόνια μετά την καταδίκη του, αφαίρεσε τη ζωή του - Πώς ο δικηγόρος εθίστηκε στο σεξ και έκλεψε χιλιάδες λίρες λόγω του φαρμάκου - Ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλει η σύζυγός του που θρηνεί και για τον γιο της ο οποίος επίσης αυτοκτόνησε
Άντριου
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει ότι οι δικηγόροι του συζύγου της θέλησαν να παρουσιάσουν τους βιασμούς της ως sex tape – «Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»
Συγκλονίζει η ιστορία της Ζιζέλ Πελικό από τη Γαλλία που είχε πέσει θύμα βιασμού με τον άνδρα της να την ναρκώνει και να την εκδίδει...
Ζιζέλ Πελικό