Πέμπτη, 29 Φεβ.
18oC Αθήνα

Έσβησε η φωτιά στο πλοίο Marlin Luanda που χτύπησαν οι Χούθι – Ασφαλή τα μέλη του πληρώματος

Έσβησε η φωτιά στο πλοίο Marlin Luanda που χτύπησαν οι Χούθι – Ασφαλή τα μέλη του πληρώματος

Έσβησε η φωτιά στο πλοίο Marlin Luanda που βρίσκεται στον Κόλπο του Άντεν μετά την επίθεση που δέχτηκε από τους Χούθι.

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία Trafigura έκανε γνωστό ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Marlin Luanda μετά την επίθεση των Χούθι είναι ασφαλή και η φωτιά έχει πλήρως κατασβεσθεί.

Το πλοίο κατευθύνεται προς ασφαλές λιμάνι, διευκρίνισε η εταιρεία που είχε ναυλώσει το πλοίο το οποίο δέχθηκε επίθεση με πύραυλο κατά πλοίων ο οποίος εκτοξεύθηκε από τις δυνάμεις των Χούθι καθώς έπλεε στον Κόλπο του Αντεν.

Νωρίτερα η εταιρία Trafigura είχε αναφέρει ότι «χρησιμοποιείται ο εξοπλισμός πυρόσβεσης του πλοίου για την καταστολή και τον έλεγχο της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε μια δεξαμενή φορτίου στη δεξιά πλευρά», ανέφερε η εταιρία, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε επαφή με το δεξαμενόπλοιο.

Ο αμερικανικός στρατός είχε δηλώσει ότι ένα πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και άλλα σκάφη παρείχαν βοήθεια μετά το πλήγμα που δέχθηκε το Marlin Luanda από αντιπλοϊκό πύραυλο των Χούθι.

Το Marlin Luanda, υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ, εξέπεμψε σήμα κινδύνου και ανέφερε ζημιές, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα στην πλατφόρμα Χ το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command/CENTCOM).

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις