Κόσμος

Έθαψαν το κεφάλι ενός γουρουνιού μέσα σε τζαμί

Στους τοίχους κτιρίων της περιοχής, οι αρχές εντόπισαν συνθήματα όπως "Ισλάμ = κίνδυνος" καθώς και προσβολές κατά του προφήτη Μωάμεθ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άγνωστοι βεβήλωσαν το χώρο όπου αναμένεται να ανεγερθεί ένα τζαμί στο Σαρλερουά στο Βέλγιο, θάβοντας το κεφάλι ενός γουρουνιού, πάνω από το οποίο έβαλαν ένα σταυρό με την επιγραφή “Εδώ αναπαύεται ο Μωάμεθ”, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας κοντά σε δύο παλιές αποθήκες όπου η Μουσουλμανική Ένωση είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι θα αναγερθεί ένα τζαμί, δήλωσε ένας υπεύθυνος του δήμου.

“Ένα κεφάλι χοίρου ήταν μισοθαμμένο, εξείχε μόνο η μύτη, ενώ υπήρχε ένας σταυρός, πάνω στον οποίο υπήρχε η φωτογραφία ενός γουρουνιού με την επιγραφή ‘Εδώ αναπαύεται ο Μωάμεθ΄” σύμφωνα με τον υπεύθυνο.

Στον τοίχο είχαν επίσης ζωγραφίσει το κεφάλι ενός γουρουνιού, ενός ζώου η κατανάλωση του οποίου απαγορεύεται από το Κοράνι.

Ο δήμαρχος του Σαρλερουά Ζαν Ζακ Βιζέρ κατήγγειλε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μία “προκλητική και ηλίθια πράξη πίσω από την οποία μπορούμε να διαβάσουμε τη βούληση να στιγματιστεί μια θρησκεία” και σημείωσε ότι θα πρέπει να “τιμωρηθεί”.

“Απέναντι σε μία τέτοια πράξη, είμαστε όλοι μουσουλμάνοι” πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλγερινός επιτέθηκε με σφυρί στον γείτονά του στην Ισπανία και συνελήφθη - Του άνοιξε το κεφάλι και τον άφησε αιμόφυρτο στον δρόμο
Ο άνδρας διαπληκτίστηκε με το θύμα και ένα φίλο του θύματος - Τραυμάτιζε με μπουκάλι τον φίλο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Ισπανία
Politico: Ο Αμερικανός υπουργός ενέργειας υποβαθμίζει τον θανατηφόρο καύσωνα στην Ευρώπη – «Περισσότεροι πεθαίνουν τον χειμώνα»
Ο Κρις Ράιτ προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις, ενώ η ΕΕ προειδοποιεί τους πολίτες για επικίνδυνες θερμοκρασίες που έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα
Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ
Νεκρό 6χρονο αγόρι σε λίμνη στη Γερμανία λόγω του ακραίου καύσωνα - Καταγραφή νέου ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας με 41,5 βαθμούς
Ιστορικό ρεκόρ σημειώθηκε και στην Αυστρία, όπου το θερμόμετρο έδειξε 38,7 βαθμούς Κελσίου στα σύνορα με την Σλοβακία, ενώ και η Ελβετία έκανε νέο ρεκόρ στους 39 βαθμούς στην Βασιλεία
Γερμανία