Σάββατο, 18 Μαΐ
21oC Αθήνα

Έτοιμη να καταρρίψει πύραυλο της Βόρειας Κορέας η Ιαπωνία – Απειλεί με θερμό επεισόδιο ο Κιμ Γιονγκ Ουν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένα άκρως επικίνδυνο επεισόδια απειλείται στην Κορέα. Τα στοιχεία από δορυφόρους έδειξαν ότι το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα μετακινεί έναν βαλλιστικό πύραυλο στην ανατολική ακτή, σε μια περιοχή που έθεσε σε συναγερμό όχι μόνο τις δυνάμεις της Νότιας Κορέας, αλλά και της Ιαπωνίας που απειλεί με κατάρριψη του πυραύλου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πύραυλος είναι τύπου Musudan, όπως κι ο πύραυλος της αποτυχημένης εκτόξευσης το Μάιο. Είναι δηλαδή μέσου βεληνεκούς, ωστόσο η Ιαπωνία έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθεί αυτή την πρακτική.

Αν και μέχρι τώρα οι ενδείξεις δεν μαρτυρούν προετοιμασίες για άμεση εκτόξευση του πυραύλου η Ιαπωνία έχει θέσει σε επιφυλακή τόσο αντιτορπιλικά που διαθέτουν αντιβαλλιστικούς πυραύλους όσο όμως και τις συστοιχίες πυραύλων Patriot της χώρας με σαφείς εντολές για κατάρριψη του πυραύλου.

Αν και εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο Τόκιο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ενεργοποίηση και τη διάρκεια της αναφερόμενης διαταγής, έχει γίνει γνωστό ότι σε επιφυλακή τέθηκαν και δυνάμεις των ΗΠΑ στην κορεατική χερσόνησο.

Το “παιχνίδι” του Κιμ Γιονγκ Ουν στην περιοχή είναι θεωρείται άκρως επικίνδυνο. Κανείς δεν γνωρίζει εάν η Βόρεια Κορέα θα προχωρήσει τελικά στη δοκιμή του πυραύλου, αλλά κυρίως κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η αντίδρασή της στο ενδεχόμενο κατάρριψής του από τα αντιπυραυλικά συστήματα των Ιαπώνων.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε