Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Έτσι γράφτηκε το διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ

διάγγελμα

Η Βασίλισσα Ελισάβετ σε μια σπάνια κίνηση απηύθυνε διάγγελμα το βράδυ της Κυριακής προς τον Βρετανικό λαό για την κρίση του κορονοϊού και όχι μόνο. Και ήταν το πέμπτο στην ιστορία των 68 χρόνων που είναι στον θρόνο.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ κλείνει σε λίγες ημέρες τα 94 της χρόνια και είναι ίσως η μόνη ηγέτης στον κόσμο με τόση αναγνωρισιμότητα σε κάθε γωνιά του πλανήτη και με τέτοιο εκτόπισμα. Και για τον λόγο αυτό αποφάσισε να απευθυνθεί σε κάθε πολίτη στον οποίο μπορεί να σημαίνει κάτι για να του πει να κάνει κουράγιο και να τον πείσει να μείνει στο σπίτι του μέχρι να περάσει όλο αυτό.

Μιλώντας στο BBC ένας από τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό της πολλές δεκαετίες, ο πρώην γραμματέας που παλατιού Ντίκι Άρμπιτερ περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο εκτιμά ότι γράφτηκε το διάγγελμα.

Click4More Βασίλισσα Ελισάβετ: Συγκινητική και «παγκόσμια» στο ιστορικό διάγγελμα για τον κορονοϊό (video)

Όπως είπε το διάγγελμα ήταν μόνο δικά της λόγια και όχι κάτι που υπαγορεύθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο. Όπως είπε, η Βασίλισσα Ελισάβετ ακούει πολύ την γνώμη του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου. Έτσι, πιθανότατα ο γραμματέας της έφτιαξε έναν σκελετό του διαγγέλματος.

Στην συνέχεια εκείνη έβαλε τα δικά της λόγια και έκανε τις διορθώσεις που ήθελε και στην συνέχεια το επέστρεψε για το τελικό χτένισμα και αφού είχε ακούσει τι είχε να της πει ο Φίλιππος.

Επίσης σύμφωνα με την Βασιλική ανταποκρίτρια των Sunday Times, Roya Nikkhah, για πρώτη φορά δεν έγινε καμία διαρροή για το τι θα φοράει η βασίλισσα όπως γίνεται για παράδειγμα στο μήνυμα που στέλνει κάθε Χριστούγεννα γιατί ήθελαν να εστιάσουν όλοι σε αυτά που είχε να πει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν προσέξει κανείς το βίντεο του διαγγέλματος είναι στο μεγαλύτερο μέρος του με πλάνα από εκείνους που είναι στην πρώτη γραμμή κατά του κορονοϊού. Δηλαδή τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Δείτε όλο το διάγγελμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις