Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Euro 2016: 15 επιθέσεις θα έκανε ο Γάλλος με τα εκρηκτικά και τα όπλα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι Ουκρανοί λένε ότι ο Γάλλος που συνέλαβαν με τα όπλα και τα εκρηκτικά σκόπευε να κάνει 15 επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Euro 2016 στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η SBU, η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας πρόκειται για ακροδεξιό που θα εξαπέλυε επιθέσεις εναντίον εβραϊκών και μουσουλμανικών στόχων, αλλά και επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών εγκαταστάσεων.

Ο Γάλλος εντοπίστηκε στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας και συνελήφθη, όπως λένε οι Ουκρανοί είχε μαζί του 100 κιλά εκρηκτικών υλών, τρεις εκτοξευτήρες βομβίδων και πολλά όπλα καλάσνικοφ.

Ο άνδρας που σύμφωνα με πληροφορίες είναι 25 ετών και κατάγεται από την περιοχή της Λωραίνης συνελήφθη στις 21 Μαϊου την ώρα που προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα Ουκρανίας Πολωνίας. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι είναι παλιός γνώριμος των αρχών. Στην έρευνα που έγινε από τις υπηρεσίες της Ουκρανίας είχε επαφές για να προμηθευτεί περισσότερα όπλα απ’ αυτά που βρέθηκαν να έχει στην κατοχή του.

Τώρα γίνεται έρευνα στη Γαλλία και αλλού για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών του καθώς ο όγκος του οπλισμού αφήνει μικρά περιθώρια να δρούσε ως “μοναχικός λύκος”.

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε