Κόσμος

Eurofighter: Επικοινωνία Ερντογάν – Στάρμερ για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών από την Τουρκία

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι ελπίζουν να καταλήξουν σε συμφωνία φέτος για την ανανέωση της Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών μεταξύ Τουρκίας και Βρετανίας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ για το ζήτημα των Eurofighter Typhoon είχε σήμερα (22.07.2025) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συζήτησαν για την πρόοδο στην προμήθεια των μαχητικων αεροσκαφών από την Τουρκία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν και Κιρ Στάρμερ συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Βρετανίας, καθώς και περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, «σημειώθηκε ότι οι εξελίξεις στην προμήθεια αεροσκαφών Eurofighter θα συμβάλλουν θετικά στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

Επιπλέον, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ελπίζουν να καταλήξουν σε συμφωνία φέτος για την ανανέωση της Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών μεταξύ Τουρκίας και Βρετανίας.

Σημείωσε, επίσης, ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα είναι τραγική, ότι οι θάνατοι από την πείνα είναι ασταμάτητοι και ότι πρέπει να παρασχεθεί άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα.

Όπως αναφέραμε και στο OnAlert.gr, η Τουρκία είναι πολύ κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία αξίας έως και 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια έως και 40 Eurofighter Typhoon. Οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει σημαντικά και δεν αποκλείεται η ανακοίνωση ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα σημεία «κλειδιά» της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν – Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ και τα πυρηνικά
Η Τεχεράνη αναμένεται να λάβει σημαντικά οικονομικά ανταλλάγματα, με τη μορφή σταδιακής άρσης πιέσεων και περιορισμών που επιβαρύνουν την οικονομία του εδώ και χρόνια
Μία Ιρανή περνά μπροστά από γκράφιτι κατά των ΗΠΑ σε δρόμο της Τεχεράνης