Κόσμος

Eurovision 2017: Αμφίβολη η συμμετοχή της Ρωσίας! Παραμένει το αδιέξοδο

H Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) συνεχίζει τις προσπάθειες να επιλυθεί η κρίση, που έχει επισκιάσει τον Διαγωνισμό Τραγουδίου Eurovision-2017, που θα διεξαχθεί φέτος στο Κίεβο.

Η απόφαση της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας να απαγορεύσει την είσοδο της εκπροσώπου της Ρωσίας, Γιούλια Σαμοΐλοβα στην Ουκρανία, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

H Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση πρότεινε στο Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης, να παρουσιάσει την συμμετοχή της Ρωσίδας ερμηνεύτριας στον διαγωνισμό, μέσω δορυφορικής μετάδοσης.

Στην ανακοίνωση της EBU που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της, αναφέρεται «ότι η EBU εργάστηκε εντατικά με σκοπό να αναζητήσει λύση σ’ αυτή την κατάσταση και πήρε μια άνευ προηγουμένου απόφαση να προτείνει στο Πρώτο κανάλι, να διοργανώσει την δορυφορική μετάδοση της εμφάνισης της Γιούλια Σαμοΐλοβα, στην οποία απαγόρευσαν την είσοδο στην Ουκρανία, ώστε παρόλα αυτά να μπορέσει να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Eurovision-2017»

Το Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης προς το παρόν δεν σχολίασε την απόφαση.
Την Ρωσία στον Διαγωνισμό Eurovision-2017» έπρεπε να εκπροσωπήσει η ρωσίδα τραγουδίστρια Γιούλια Σαμοϊλοβα με το τραγούδι “Flame Is Burning”. Την Τετάρτη η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας απαγόρευσε την είσοδο της εκπροσώπου της Ρωσίας στην χώρα για τρία χρόνια, επειδή είχε επισκεφθεί την Κριμαία και με βάση την ουκρανική νομοθεσία κάθε ξένος που προτίθεται να επισκεφθεί την Κριμαία πρέπει να έχει την έγκριση των ουκρανικών αρχών.

Το Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης είχε εκφράσει την λύπη του με αφορμή την απόφαση αυτή, ανακοινώνοντας ότι η Ουκρανία «δεν διέθετε επαρκή κοινή λογική για να συμπεριφέρεται πολιτισμένα», όταν αποφάσιζε να απαγορεύσει την είσοδο της Σαμοΐλόβα στην Ουκρανία.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Eurovision Γιουν Ούλα Σαν, αναφερόμενος στην πρόταση της EBU, δήλωσε ότι «συνεχίζουμε τον διάλογο με τις ουκρανικές αρχές με σκοπό να διασφαλίσουμε την παρουσία όλων των συμμετεχόντων ώστε να εμφανισθούν ζωντανά στο Κϊεβο, και η πρόταση μας νομίζω ότι η πιο καλή λύση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί
Ένας Ισραηλινός ανάμεσα στους 12 νεκρούς του αιματοκυλίσματος στο Σίδνεϊ - «Είχαμε προειδοποιήσει την Αυστραλία για αντισημιτισμό» λέει ο Νετανιάχου
«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο, οι προσευχές μας είναι με τα θύματα της φρικιαστικής επίθεσης, με την εβραϊκή κοινότητα, αλλά και με τον λαό της Αυστραλίας», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εργάζεται στον τόπο ενός περιστατικού πυροβολισμού στην παραλία Bondi Beach, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας