Κόσμος

Eurovision 2017: Αμφίβολη η συμμετοχή της Ρωσίας! Παραμένει το αδιέξοδο

H Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) συνεχίζει τις προσπάθειες να επιλυθεί η κρίση, που έχει επισκιάσει τον Διαγωνισμό Τραγουδίου Eurovision-2017, που θα διεξαχθεί φέτος στο Κίεβο.

Η απόφαση της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας να απαγορεύσει την είσοδο της εκπροσώπου της Ρωσίας, Γιούλια Σαμοΐλοβα στην Ουκρανία, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

H Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση πρότεινε στο Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης, να παρουσιάσει την συμμετοχή της Ρωσίδας ερμηνεύτριας στον διαγωνισμό, μέσω δορυφορικής μετάδοσης.

Στην ανακοίνωση της EBU που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της, αναφέρεται «ότι η EBU εργάστηκε εντατικά με σκοπό να αναζητήσει λύση σ’ αυτή την κατάσταση και πήρε μια άνευ προηγουμένου απόφαση να προτείνει στο Πρώτο κανάλι, να διοργανώσει την δορυφορική μετάδοση της εμφάνισης της Γιούλια Σαμοΐλοβα, στην οποία απαγόρευσαν την είσοδο στην Ουκρανία, ώστε παρόλα αυτά να μπορέσει να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Eurovision-2017»

Το Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης προς το παρόν δεν σχολίασε την απόφαση.
Την Ρωσία στον Διαγωνισμό Eurovision-2017» έπρεπε να εκπροσωπήσει η ρωσίδα τραγουδίστρια Γιούλια Σαμοϊλοβα με το τραγούδι “Flame Is Burning”. Την Τετάρτη η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας απαγόρευσε την είσοδο της εκπροσώπου της Ρωσίας στην χώρα για τρία χρόνια, επειδή είχε επισκεφθεί την Κριμαία και με βάση την ουκρανική νομοθεσία κάθε ξένος που προτίθεται να επισκεφθεί την Κριμαία πρέπει να έχει την έγκριση των ουκρανικών αρχών.

Το Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης είχε εκφράσει την λύπη του με αφορμή την απόφαση αυτή, ανακοινώνοντας ότι η Ουκρανία «δεν διέθετε επαρκή κοινή λογική για να συμπεριφέρεται πολιτισμένα», όταν αποφάσιζε να απαγορεύσει την είσοδο της Σαμοΐλόβα στην Ουκρανία.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Eurovision Γιουν Ούλα Σαν, αναφερόμενος στην πρόταση της EBU, δήλωσε ότι «συνεχίζουμε τον διάλογο με τις ουκρανικές αρχές με σκοπό να διασφαλίσουμε την παρουσία όλων των συμμετεχόντων ώστε να εμφανισθούν ζωντανά στο Κϊεβο, και η πρόταση μας νομίζω ότι η πιο καλή λύση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Το σχέδιο των 28 σημείων του Τραμπ «απαιτεί επιπλέον προσπάθεια» λέει η ΕΕ
Σε κοινή δήλωσή τους στο πλαίσιο της G20, αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες εκτιμούν ότι η πρόταση της Ουάσινγκτον μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης, αλλά εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για τους περιορισμούς που επιβάλλονται στην Ουκρανία
Η G20 στη Νότια Αφρική
Σύνοδος G20 στη σκιά του μποϊκοτάζ από τον Τραμπ και την ένταση για την Ουκρανία
Η σύνοδος του Γιοχάνεσμπουργκ ξεκινά με τις ηχηρές απουσίες των Ντόναλντ Τραμπ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ, σε μια στιγμή έντονων διπλωματικών τριβών και συζητήσεων για το αμερικανικό σχέδιο σχετικά με την Ουκρανία
Η G20 στη Νότια Αφρική
«Freebirth»: Πώς ένα κίνημα «φυσικού τοκετού» συνδέεται με θανάτους βρεφών
Μια εκτεταμένη έρευνα του Guardian αποκαλύπτει πώς γυναίκες έχασαν τα παιδιά τους αφού παρασύρθηκαν από εξιδανικευμένες ιστορίες τοκετών χωρίς μαίες και γιατρούς, που προωθούνται από τη Free Birth Society
Ποδαράκια μωρού
Η Ουκρανία και οι ΗΠΑ ξεκινούν διαβουλεύσεις στην Ελβετία εν μέσω πιέσεων για το σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ
Η Ουκρανία και οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες διακριτικές συζητήσεις για μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία, ενώ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι όρισε ήδη την αντιπροσωπεία που θα διαπραγματευτεί με Ουάσινγκτον και Μόσχα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 6
Ανάλυση Politico: Έξαλλη η Ευρώπη με το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο»
Η αμερικανική πρόταση να επωφεληθεί από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία απειλεί να τινάξει στον αέρα μήνες διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία
O Steve Witkoff 10