Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Eurovision 2017: Διπλωματικό επεισόδιο! Η Ουκρανία μπλοκάρει την υποψήφια της Ρωσίας!

Eurovision 2017: Διπλωματικό επεισόδιο! Η Ουκρανία μπλοκάρει την υποψήφια της Ρωσίας!

Η Ουκρανία απαγόρευσε την τραγουδίστρια που εκπροσωπεί τη Ρωσία στον διαγωνισμό της Eurovision επειδή τραγούδησε στην Κριμαία που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014.

Η Julia Samoilova που θα εκπροσωπούσε τη Ρωσία δεν μπορεί να παραβρεθεί στον διαγωνισμό της Eurovision λόγω της “παράνομης” επίσκεψης, τόνισε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU.

Η 27χρονη Julia Samoilova επιβεβαίωσε πως τραγούδησε στην Κριμαία το 2015 και βρίσκεται στη μαύρη λίστα της SBU με άλλους 140 Ρώσους καλλιτέχνες, με αποτέλεσμα να της απαγορεύσουν την είσοδο στο Κίεβο όπου θα διοργανωθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού τον Μάιο.

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός που γεννήθηκε το 1989 στην Ukhta θα έπαιρνε μέρος στον διαγωνισμό με το τραγούδι Flame is Burning του Leonid Gutkin. Είναι πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία και βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο από την παιδική της ηλικία.

Το 2013 ήταν φιναλίστ του ρωσικού X Factor και εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το 2014.

Οι σχέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας είναι τεταμένες μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και τις μετέπειτα μάχες στην Ανατολική Ουκρανία που η Μόσχα κατηγορείται ότι υποδαυλίζει.

Η Ουκρανία διοργανώνει φέτος τον διαγωνισμό μετά τη νίκη της Jamala στη Σουηδία που προκάλεσε αναστάτωση επειδή μιλούσε για τη μαζική απέλαση του Ιωσήφ Στάλιν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή: BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε