Σάββατο, 2 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Μαραθώνια η κατάθεση του συζύγου της Φραντσέσκο Τζόρτζι για το «Qatar Gate»

Εύα Καϊλή: Μαραθώνια η κατάθεση του συζύγου της Φραντσέσκο Τζόρτζι για το «Qatar Gate»

Μαραθώνια φέρεται να ήταν η κατάθεση του Φραντσέσκο Τζόρτζι, συζύγου της Εύας Καϊλή, για το «Qatar Gate».

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, «Corriere della Sera», ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι «μίλησε επί ώρες» και τον προσομοιάζει ως «ένα ποτάμι που υπερχειλίζει με τις δηλώσεις του αμέσως μετά τη σύλληψή του την περασμένη Παρασκευή».
«Οι δηλώσεις του Τζόρτζι συμβάλλουν στα πλαίσια της έρευνας που θα επιτρέψει στους Βέλγους ερευνητές να παρατείνουν ή, τουλάχιστον αρχικά, να βρουν καθοριστική επιβεβαίωση των όσων έχουν συγκεντρώσει» μέχρι τώρα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

«Πριν από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο πατέρας της Εύας Καϊλή είχε συλληφθεί την Παρασκευή, καθώς έφευγε με μια τσάντα που περιείχε 600.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 από το πολυτελές ξενοδοχείο, όπου είχε μείνει με τη σύζυγό του για λίγες ημέρες» συνεχίζει η «Corriere della Sera».

«Κάποιος πρέπει να τον είχε προειδοποιήσει εκ των προτέρων για την επιχείρηση της Αστυνομίας και κάποιοι υποψιάζονται ότι μπορεί να ήταν ο ίδιος ο Τζιόρτζι, που είχε ακούσει κάτι. Ίσως ένα τηλεφώνημα (ο Τζόρτζι πιθανώς να παρακολουθείτο τηλεφωνικά) οδήγησε τους αστυνομικούς να παραμονεύουν μπροστά από το ξενοδοχείο για να αιφνιδιάσουν τον πατέρα της Καϊλή», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι – ολοκληρώνει η «Corriere della Sera» – μπορεί να είχε πολλά να πει, και πολλά πρέπει να είπε το Σάββατο, αφού ο ανακριτής Μισέλ Κλας αναγκάστηκε να αναβάλλει τις υπόλοιπες ανακρίσεις για να συγκεντρώσει όλες τις καταθέσεις του.

Το θέμα των ερωτήσεων δεν μπορεί παρά να ήταν αυτό των χρημάτων, που από τη Fight Impunity μπορεί να πέρασαν στην Καϊλή και σε άλλα πρόσωπα, επίσης το θέμα των δραστηριοτήτων της ΜΚΟ που ίδρυσε το 2019 ο Πατντσέρι, αμέσως μετά την αποχώρησή του από την έδρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η έρευνα έχει ένα παρακλάδι που φτάνει μέχρι την Ιταλία, όπου η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό στην περιοχή του Μπέργκαμο και στο Μιλάνο, όπου έγινε έρευνα στο σπίτι του Τζιόρτζι.

Πηγή: ertnews

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις