Κόσμος

Ευλογιά των πιθήκων: Δέκα τα κρούσματα στην Ιταλία – Τι λένε οι γιατροί για την κατάσταση των ασθενών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα δέκα έφτασαν τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ιταλία. «Δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα», δήλωσε ο Φραντσέσκο Βάια, διευθυντής του νοσοκομείου λοιμωδών νόσων της Ρώμης.

Η ευλογιά των πιθήκων δεν συνδέεται, σε καμία περίπτωση, με συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και ούτε μπορεί να ενταχθεί στις ασθένειες που μεταδίδονται κατ΄ αποκλειστικότητα δια της σεξουαλικής οδού, ξεκαθαρίζει ο Ιταλός καθηγητής Φραντσέσκο Βάια.

«Στην Ιταλία, είναι δέκα τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων. Έξι κρούσματα τα παρακολουθούμε εμείς στο Σπαλαντσάνι και βλέπουμε ότι υπάρχουν ήδη ενδείξεις βελτίωσης», δήλωσε ο καθηγητής, διευθυντής του νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης, «Λάτζαρο Σπαλαντσάνι».

Μιλώντας στους ξένους ανταποκριτές στην Ιταλία, συμπλήρωσε ότι «χρειάζεται προσοχή, αλλά δεν υπάρχουν λόγοι ιδιαίτερης ανησυχίας» και ότι «πρέπει να απομονώνεται μόνον ο ασθενής, όχι όσοι έχουν έλθει σε επαφή μαζί του». «Στην περίπτωση επαφής με ασθενείς – εξήγησε ο καθηγητής – αρκεί να ελέγχει, κανείς, την εμφάνιση τυχόν συμπτωμάτων».

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Σπαλαντσάνι, επίσης, δήλωσε ότι «καλά κάνει το ιταλικό υπουργείο που αποφάσισε να προμηθευτεί, για προληπτικούς λόγους, εμβόλια», αλλά στην φάση αυτή δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη μιας εμβολιαστικής εκστρατείας κατά της ευλογιάς των πιθήκων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 200 συλλήψεις στην Άγκυρα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ έχει προγραμματιστεί για τις 7 και 8 Ιουλίου στην τουρκική πρωτεύουσα και σε αυτή θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των 32 χωρών μελών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
αστυνομία
Στη μολυσμένη θάλασσα η λύτρωση από τη ζέστη στη Γάζα - Οι εκτοπισμένοι δροσίζονται και πλένουν τα ρούχα τους, «φούρνος» οι σκηνές
Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός της Γάζας έχει εκτοπιστεί - Χιλιάδες οικογένειες ζουν πλέον σε πρόχειρους καταυλισμούς, σκηνές ή κατεστραμμένα κτίρια
Κόσμος κάνει μπάνιο στη Γάζα
Μαρί Φρανς βαν Χέιλ: Ποια είναι η σύζυγος του Άντι Μπέρναμ – Από το «Ραντεβού στα Τυφλά» στην Ντάουνινγκ Στριτ
Ο πρώην δήμαρχος του Μάντσεστερ και νικητής της πρόσφατης αναπληρωματικής εκλογής στο Μάκερφιλντ Άντι Μπέρναμ, θεωρείται το απόλυτο φαβορί στη μετά - Στάρμερ εποχή
Μαρί-Φρανς βαν Χέιλ: Η σύζυγος του Άντι Μπέρναμ