Κόσμος

Ευλογιά των πιθήκων: Τα 56 έφτασαν τα κρούσματα στη Βρετανία

Αυξήθηκαν σημαντικά στη Βρετανία τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων με την κατάσταση να είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητική.

Συγκεκριμένα στη Βρετανία εντοπίστηκαν άλλα 36 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).

Τα τελευταία κρούσματα ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων που επιβεβαιώθηκαν στην Αγγλία από τις 7 Μαΐου σε 56.

Η Δρ. Σούζαν Χόπκινς, Επικεφαλής Ιατρικός Σύμβουλος του UKHSA, δήλωσε: «Εκτός από τις αναφορές για περαιτέρω περιπτώσεις που εντοπίστηκαν σε άλλες χώρες παγκοσμίως, συνεχίζουμε να εντοπίζουμε επιπλέον κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επειδή ο ιός μεταδίδεται μέσω στενής επαφής, καλούμε όλους να γνωρίζουν τυχόν ασυνήθιστα εξανθήματα ή βλάβες και να επικοινωνήσουν με μια υπηρεσία σεξουαλικής υγείας εάν έχουν συμπτώματα».

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται ο εμβολιασμός επαφών κρουσμάτων υψηλού κινδύνου. Από τις 10 π.μ. στις 23 Μαΐου 2022, περισσότερες από 1.000 δόσεις Imvanex έχουν εδοθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία χορήγησης στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Υπάρχουν περισσότερες από 3.500 δόσεις Imvanex στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί
Ένας Ισραηλινός ανάμεσα στους 12 νεκρούς του αιματοκυλίσματος στο Σίδνεϊ - «Είχαμε προειδοποιήσει την Αυστραλία για αντισημιτισμό» λέει ο Νετανιάχου
«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο, οι προσευχές μας είναι με τα θύματα της φρικιαστικής επίθεσης, με την εβραϊκή κοινότητα, αλλά και με τον λαό της Αυστραλίας», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εργάζεται στον τόπο ενός περιστατικού πυροβολισμού στην παραλία Bondi Beach, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας