Κόσμος

Ευλογιά των πιθήκων: Τρία τα κρούσματα στην Ιταλία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της ευλογιάς των πιθήκων, τα κρούσματα της οποίας συνεχώς αυξάνονται. Το νοσοκομείο λοιμωδών νοσημάτων της Ρώμης Λάτζαρο Σπαλαντσάνι και η περιφέρεια της ιταλικής πρωτεύουσας έκαναν γνωστό ότι οι μολύνσεις συνολικά στην Ιταλία είναι τρεις. 

Τα δύο νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ιταλία, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, συνδέονται με τον «ασθενή μηδέν» που διαγνώσθηκε θετικός την Πέμπτη (19.05.2022) και είχε επιστρέψει από τα Κανάρια νησιά. «Η μορφή αυτή χαρακτηρίζεται από ελαφρότερα συμπτώματα, σε σχέση με την παραδοσιακή ευλογιά. Δεν πρέπει να σημάνει συναγερμός, αλλά να δείξουμε προσοχή», δήλωσε ο διευθυντής του λοιμωδών νοσημάτων της Ρώμης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά της ευλογιάς δεν διατρέχουν κίνδυνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει προς το παρόν ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί νέος μαζικός εμβολιασμός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τζίλι, δεν είχα άλλη επιλογή»: Οι δραματικές ώρες πριν από την απόσυρση του Μπάιντεν από τις εκλογές του 2024
Σύμφωνα με την ίδια, η δημόσια πίεση που ασκήθηκε από στελέχη των Δημοκρατικών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του πρώην προέδρου να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία - «Ήμασταν συντετριμμένοι»
μπαιντεν τζιλ
Πρόστιμο «μαμούθ» 22 εκατ. ευρώ στη Shein για παραβάσεις σε παραγγελίες και επιστροφές προϊόντων στη Γαλλία - «Ακραία ποινή» λέει η εταιρεία
Η εταιρεία μόδας το χαρακτηρίζει «δυσανάλογο» και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο που το γαλλικό κράτος της επιβάλλει πρόστιμο
Κατάστημα Shein