Κόσμος

Ευρωεκλογές 2019 – Economist: Ο ρόλος των Ευρωσκεπτικιστών στη νέα Ευρωβουλή

Την 4η θέση στη νέα Ευρωβουλή μπορεί να καταλάβουν οι Ευρωσκεπτικιστές, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Ευρωεκλογές 2019.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ωστόσο οι Ευρωσκεπτικιστές θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες, αν θελήσουν να μεταβάλουν άμεσα τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση των διάφορων υποθέσεων στους κόλπους των ευρωπαϊκών θεσμών λίγες ώρες πριν τις Ευρωεκλογές 2019, εκτιμά το βρετανικό περιοδικό Εconomist.

“Το ευρωκοινοβούλιο έχει κυριαρχηθεί από έναν συνασπισμό κεντροδεξιών και κεντροαριστερών κομμάτων από το 1979 που τα μέλη του άρχισαν να εκλέγονται με άμεση ψηφοφορία. Ο Ματέο Σαλβίνι, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας, το θεωρεί πρόβλημα και δεσμεύεται να ‘’απελευθερώσει την Ευρώπη’’ από την κυριαρχία των Βρυξελλών.

[read4more]

Γι’ αυτόν το σκοπό δημιούργησε μια νέα συμμαχία ευρωσκεπτικιστικών εθνικιστικών κομμάτων ελπίζοντας πως θα αποτελέσουν “κυβερνητική δύναμη και δύναμη για αλλαγή”.

Ευρωεκλογές 2019: Ανεβαίνουν Ευρωσκεπτικιστές και Εθνικιστές

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις θα απογοητευθεί, καθώς οι πρόσφατες προβλέψεις κατατάσσουν τη συμμαχία του, την “Ευρωπαϊκή Συμμαχία των Λαών και των Εθνών”, στην τέταρτη θέση.

Παρά το γεγονός ότι τα εθνικιστικά κόμματα προβλέπεται να καταγράψουν σημαντικά οφέλη σε σχέση με τις εκλογές του 2014 – κερδίζοντας 61 επιπλέον έδρες στο 751μελές κοινοβούλιο – και να συγκεντρώσουν συνολικά 179 έδρες, αυτό δεν θα είναι αρκετό για να προκαλέσει ρήξη στα παραδοσιακά φιλοευρωπαϊκά κόμματα”, εκτιμά ο Economist.

Ένα πρόβλημα για τον Σαλβίνι είναι ο διχασμός εντός των ευρωσκεπτικιστών και άλλο πρόβλημα το γεγονός ότι οι φιλοευρωπαϊκές φωνές καταγράφουν άνοδο – το ALDE αναμένεται να αυξήσει ουσιαστικά το ποσοστό του.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα προκύψει πιο κατακερματισμένο και τα κέρδη των ευρωσκεπτικιστών μπορεί να αλλάξουν την πολιτική δυναμική στις χώρες τους, ιδίως στη Βρετανία και στην Ιταλία, ενώ ευρύτερα ωθούν κάποια παραδοσιακά κόμματα να γίνουν πιο εχθρικά προς την ΕΕ.

Ωστόσο, θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες αν θελήσουν να μεταβάλουν άμεσα τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση των διαφόρων υποθέσεων εντός των ευρωπαϊκών θεσμών,τονίζει το βρετανικό περιοδικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Paramount σε διακανονισμό με 12 πολιτείες των ΗΠΑ και ένα βήμα πιο κοντά σε συγχώνευση με την Warner Bros έναντι 110 δισ. δολαρίων
Ένας διακανονισμός με τις πολιτείες θα βοηθήσει την Paramount να αποφύγει μια «χρονική χρέωση» 7 εκ. δολαρίων την ημέρα που οφείλει στους μετόχους της WBD για κάθε ημέρα που η συμφωνία δεν ολοκληρώνεται μετά τις 30 Σεπτεμβρίου
Warner Bros
Ποιες είναι οι δημοσιογράφοι που απέκλεισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο – CBS, NBC, ABC και Fox σταματούν τη δημοσιογραφική κάλυψη του Αμερικανού προέδρου
«Ντόμινο» εξελίξεων μετά την απόφαση να αποκλειστούν οι τρεις δημοσιογράφοι των μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων - «Παραβιάζει τα δικαιώματά τους βάσει του Συντάγματος των ΗΠΑ να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον Αμερικανό πρόεδρο»
AP Photos
Εντοπίστηκαν δύο οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στον βυθό της λίμνης Παμβώτιδας στα Ιωάννινα
Μέχρι σήμερα έχουν ανασυρθεί μεταλλικές κατασκευές, μοτοσικλέτες, ποδήλατα, βάρκες, ελαστικά οχημάτων και αγροτικών μηχανημάτων, κάδοι απορριμμάτων, οικιακές συσκευές από τον βυθό της Παμβώτιδας
Λίμνη Παμβώτιδα
Ιράκ και Γεωργία απαγορεύουν τις πτήσεις ιρανικών εταιρειών στο έδαφός τους – Η Mahan Air δεν θα πετά ούτε στην Τουρκία
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έβαλε στη «μαύρη λίστα» τον τομέα των αερομεταφορών του Ιράν και απείλησε με κυρώσεις όποιον οργανισμό συνεργάζεται με ιρανικές αεροπορικές εταιρείες
Αεροδρόμιο
CNN: Πόλεμος «πέραν» της Ουκρανίας – Γιατί η Ευρώπη προετοιμάζεται για μια ευρύτερη σύγκρουση με την Ρωσία
Γαλλία, Πολωνία, Βρετανία, Γερμανία και Ελβετία ενισχύουν την πολιτική και στρατιωτική τους ετοιμότητα απέναντι στη Ρωσία - Πώς θα αντιδρούσε το ΝΑΤΟ σε μια περιορισμένη πρόκληση και το «κενό» του Σουβάλκι
Ουκρανία 6