Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019 – Καμμένος: Με “Αττίλα 3” απειλεί στην Κύπρο ο Ερντογάν

Ευρωεκλογές 2019 – Καμμένος: Με “Αττίλα 3” απειλεί στην Κύπρο ο Ερντογάν
photo intime

Στα εθνικά θέματα και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την Τουρκία αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ανέφερε πως ο Ερντογάν  απειλεί με “Αττίλα 3” στην Κύπρο, καθώς γεώτρηση εντός της Κυπριακής ΑΟΖ ισοδυναμεί με εισβολή και κατοχή εδάφους.

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας, στην Σαμψούντα, την Κυριακή 19 Μαΐου, ημέρα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο κ. Καμμένος κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να διακόψουν την ημέρα αυτή την προεκλογική τους εκστρατεία και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της Ημέρας Μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού.

Καλώντας, επίσης, την ΕΕ να ενεργοποιήσει την Ευρωπαϊκή Άμυνα, ο Π. Καμμένος τόνισε ότι «οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα δεν μπορεί να δίνουν μια εικόνα διχόνοιας, την ώρα που για πρώτη φορά η διεθνής κοινότητα στηρίζει τις ελληνικές θέσεις» και πρότεινε την έκδοση κοινής ανακοίνωσης των πολιτικών κομμάτων.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην επίθεση του “Ρουβίκωνα” στην οικία του Αμερικανού πρέσβη έκανε λόγο για «προβοκατόρικη ενέργεια σε βάρος της χώρας» και τοποθετήθηκε αρνητικά στο ζήτημα της χορήγησης άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για «αμετανόητο δολοφόνο, ο οποίος επιπλέον δεν έχει αποκαλύψει ποιοι τον κατεύθυναν». Παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή του σε κάθε πράξη και απειλή βίας, ενώ ερωτηθείς για τα Εξάρχεια απέρριψε τον ισχυρισμό περί ύπαρξης χώρων που δεν μπορεί να λειτουργήσει η Αστυνομία.

Σε ερώτηση για τον Νίκο Κοτζιά είπε «θα τον πάω φυλακή», ενώ ως προς τη δικαστική του διαμάχη με τον πρώην ΥΠΕΞ, είπε ότι η Δικαιοσύνη «πρέπει να διενεργήσει την έρευνα βάσει των στοιχείων που έχω καταθέσει, να διαλευκάνει αν έχει γίνει παρανομία και όταν φθάσει στα πολιτικά πρόσωπα και έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί στον Άγιο Μαυρίκιο, στην Κύπρο και αλλού, οι offshore εταιρείες, τότε να φθάσει στη Βουλή και αν φταίει ο Καμμένος να πληρώσει σαν κοινός συκοφάντης, αν φταίει ο Κοτζιάς να πάει μέσα».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη στάση των πρώην στελεχών των ΑΝΕΛ, Β. Κόκκαλη, Τ. Κουΐκ και Ε. Κουντουρά. Είπε ότι μια σειρά στοιχεία για κονδύλια του υπουργείου Τουρισμού «έχουν πάει στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και από εκεί θα δείτε πως προκύπτουν οι αποστασίες». Κάλεσε την κ. Κουντουρά να παραδώσει την έδρα της Α’ Αθήνας στους ΑΝΕΛ, εκφράζοντας, ταυτόχρονα και την υπερηφάνεια του για το έργο της στο υπουργείο «διότι εφάρμοσε το πρόγραμμα των ΑΝΕΛ στον Τουρισμό».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι θα επιδιώξει τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ «εφόσον αποφασίσει να συνεργαστεί με τη βασιλική συνιστώσα και τους υπόλοιπους αποστάτες», ενώ προσέθεσε ότι ο Αλ. Τσίπρας «έπρεπε να είχε απομονώσει τη βασιλική συνιστώσα, τους αποστάτες και τη διαπλοκή».

«Το ίδιο ισχύει και για την ΝΔ» ανέφερε ο κ. Καμμένος και άσκησε δριμεία κριτική στις επιλογές και την πολιτική του Κ. Μητσοτάκη «που απέκλεισε τον κορμό και την βάση της ΝΔ». Σχολιάζοντας πρόσφατες τοποθετήσεις του προέδρου της ΝΔ, είπε ότι «ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει αυτά που λέει» και χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «το μεγαλύτερο αβαντάζ του Αλ. Τσίπρα, πέραν των μέτρων που πήραμε μαζί ως κυβέρνηση».

Εκτίμησε δε ότι οι πρώτοι που θα φύγουν από την ΝΔ μόλις το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό θα είναι οι Α. Σαμαράς, Α. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης «που θα δημιουργήσουν ακροδεξιό κόμμα».

Επίσης, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στον Β. Μαρινάκη, με τον οποίο είπε ότι δεν έχει προσωπική διαφορά, αλλά «δεν μπορεί να διαφεύγει της Δικαιοσύνης», ενώ ερωτηθείς αν εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη απάντησε «εμπιστεύομαι έντιμους Έλληνες δικαστές». «Δεν θα με πείραζε αν ο Μαρινάκης ήταν μη εμπλεκόμενος με ΜΜΕ ή αν δεν ήταν πίσω η ΝΔ» προσέθεσε ζητώντας να ξεκαθαριστεί αν έχει σχέση με την υπόθεση Noor1.

Τέλος, ο Π. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ είναι ευρωσκεπτικιστικό κόμμα τασσόμενο υπέρ της Ευρώπης των εθνών-κρατών και τόνισε ότι «οι πατριωτικές δυνάμεις δεν είναι Ακροδεξιά».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις