Κόσμος

Ευρωεκλογές 2019 – Βίκτορ Όρμπαν: Άστραψε και βρόντηξε για τους “γραφειοκράτες των Βρυξελλών”!

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν καταφέρθηκε σήμερα, Κυριακή, για μία ακόμη φορά, εναντίον των “γραφειοκρατών των Βρυξελλών” κι έστειλε μήνυμα για τις Ευρωεκλογές 2019.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η νέα επίθεση του Όρμπαν έρχεται λίγα μόλις 24ωρα αφότου έγινε αποδέκτης προειδοποίησης από τους συντηρητικούς συμμάχους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στον απόηχο της ευρωφοβικής εκστρατείας αφισοκόλλησης που οργάνωσε στην Ουγγαρία, κι ενώ υπολείπονται περίπου 60 ημέρες για τις Ευρωεκλογές 2019.

Ο ακροδεξιός Ούγγρος πρωθυπουργός κατηγόρησε την “ελίτ” στις Βρυξέλλες ότι “έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα” και ότι τιμωρεί τη Βουδαπέστη για την αντιμεταναστευτική πολιτική της.

“Δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όσα μας υπαγορεύουν οι Βρυξέλλες, εάν αυτά δεν είναι καλά για τους Ούγγρους” επισήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο.

“Δεν πρέπει να φοβόμαστε τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών (…) που θέλουν να μας επιβάλουν στα κρυφά όσα αποφάσισαν πάνω από τα κεφάλια μας στις Βρυξέλλες”.

Η πολιτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ, όπου συμμετέχουν τα κόμματα της δεξιάς και της κεντροδεξιάς της ΕΕ, όπως το CDU της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γαλλία) αποφάσισε την Τετάρτη με συντριπτική πλειοψηφία την προσωρινή αναστολή συμμετοχής του κόμματός του Fidesz.

“Μετά τις ευρωεκλογές, θα αποφασίσουμε στους κόλπους του Fidesz ό,τι είναι καλό για την Ουγγαρία, εάν θα πρέπει να συνεχίσουμε στους κόλπους του ΕΛΚ ή εάν η θέση μας θα πρέπει να βρίσκεται σε μια νέα συμμαχία κομμάτων” σημείωσε σήμερα ο Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να ψηφίσουν τον Μάιο για να “δείξουν στις Βρυξέλλες πως ό,τι συμβαίνει στην Ουγγαρία είναι αυτό που θέλουν οι Ούγγροι”.

Επιπλέον, ο ίδιος υπεραμύνθηκε της αμφιλεγόμενης εκστρατείας αφισοκόλλησης, εκτιμώντας ότι “αποκάλυψε όσα σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη από τη δολοφονία τριών παιδιών από τη μητέρα τους στη Μασαχουσέτη: «Έσφιγγε με λάστιχα γυμναστικής τον λαιμό τους»
Η υπεράσπιση δεν αμφισβητεί ότι η Κλάνσι σκότωσε τα παιδιά της, αλλά υποστηρίζει ότι έπασχε από σοβαρή επιλόχεια ψύχωση και βρισκόταν υπό ισχυρή φαρμακευτική αγωγή
Η Λίντσεϊ Κλάνσι
Τρόμος για γυναίκα στη Βρετανία: Η στιγμή που 51χρονος την παρασύρει με αυτοκίνητο και τη χτυπά με ρόπαλο μπέιζμπολ
Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Δικαστήριο του Στέμματος του Χαλ και, μετά από τριήμερη διαδικασία, οι ένορκοι έκριναν τον 51χρονο ένοχο για απόπειρα δολοφονίας
Ο 51χρονος Βρετανός, Lawrence Worville που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του γυναίκα και στη συνέχεια τη χτύπησε με ρόπαλο του μπέιζμπολ
Ο Τραμπ διακηρύττει το τέλος του πολέμου με το Ιράν - Υπογραφές ακόμα και το Σαββατοκύριακο στην Ευρώπη
Ρεπορτάζ του BBC για 6 βασικά αιτήματα της Τεχεράνης προκειμένου να βάλει την υπογραφή της σε συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τη λήξη της στρατιωτικής σύγκρουσης - Καμία αντίδραση μέχρι στιγμής από το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ