Τετάρτη, 28 Φεβ.
16oC Αθήνα

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ενέκρινε πρόσθετη χρηματοδότηση 194 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ενέκρινε πρόσθετη χρηματοδότηση 194 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε σήμερα (28.11.2023) πρόσθετη χρηματοδότηση για την εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ύψους 194 εκατ. ευρώ.

Αυτά τα επιπλέον χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουκρανία θα χορηγηθούν στο Κίεβο μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης (EPF).

Συνολικά το ποσό βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το Κίεβο έφτασε πλέον στα 255 εκατ. ευρώ, προκειμένου να συνεχιστεί η εκπαίδευση μεγάλης κλίμακας του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και να επιτραπεί στα κράτη – μέλη της ΕΕ να παρέχουν τον απαραίτητο εκπαιδευτικό εξοπλισμό και τις προμήθειες.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 34.000 στρατιώτες του Κιέβου έχουν εκπαιδευτεί από την έναρξη της εκπαιδευτικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ουκρανία (EUMAM Ukraine).

Συνολικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χρηματοδοτήσει με 27 δισ. ευρώ τη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας, αλλά «πρέπει να κάνουμε περισσότερα και πιο γρήγορα», δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, λίγο μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις