Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ευρωπαϊκή Ένωση: «Όχι πριν τα τέλη Μαΐου η συμφωνία για νέες κυρώσεις στην Ρωσία» λέει ο Ράου

Ευρωπαϊκή Ένωση: «Όχι πριν τα τέλη Μαΐου η συμφωνία για νέες κυρώσεις στην Ρωσία» λέει ο Ράου

Η νέα δέσμη κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας βρίσκεται ακόμη υπό διαπραγμάτευση και η υιοθέτησή της είναι απίθανη πριν από τα τέλη του Μαΐου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ζμπίγκνιου Ράου.

Η Πολωνία υπέβαλε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πρόταση για νέα δέσμη κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας συμπεριλαμβανομένων της απαγόρευσης του αργού πετρελαίου που μεταφέρεται μέσω αγωγών και των εισαγωγών διαμαντιών. Η πρόταση αυτή σήμανε την έναρξη αυτής που προεξοφλείται πως ήταν μακρά και περίπλοκη διαδικασία διαπραγμάτευσης των 27.

«Όλα αυτά βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της συζήτησης Νομίζω πως το ζήτημα δεν θα κλείσει νωρίτερα από τον βαθύ Μάιο», ανέφερε ο επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας. «Δεν μπορείτε να περιμένετε τίποτε νωρίτερα».

Μέχρι σήμερα, η ΕΕ έχει υιοθετήσει συνολικά δέκα δέσμες κυρώσεων σε βάρος φυσικών και νομικών προσώπων –δημόσιων θεσμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας, με σκοπό να πλήξει τη ρωσική οικονομία και να καταστήσει πιο δύσκολη τη διεξαγωγή του πολέμου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις