Κόσμος

Ευρωπαίοι ηγέτες όλοι στο Παρίσι την Κυριακή μετά το μακελειό

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας θα συμμετάσχουν στη μεγάλη πορεία συμπαράστασης που οργανώνεται την Κυριακή στο Παρίσι, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να παραβρεθεί στη συγκέντρωση αυτή και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Τουσκ προσκλήθηκε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και “θα συμμετάσχει στη διαδήλωση” ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Πρέμπεν Άαμαν.

Την πρόσκληση του προέδρου Ολάντ αποδέχθηκε επίσης ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. “Αποδέχθηκα την πρόταση να συμμετάσχω στην πορεία ενότητας, αυτήν την Κυριακή στο Παρίσι, για να τιμήσουμε τις αξίες που εκπροσωπεί η Σαρλί Εμπντό”, ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι είχε ανακοινώσει ότι θα βρίσκεται την Κυριακή στο Παρίσι για να στηρίξει τον γαλλικό λαό. “Ισπανία και Γαλλία μαζί κατά της τρομοκρατίας, υπέρ της ελευθερίας”, έγραψε ο Ραχόι στο Twitter.

Μια πηγή της ισπανικής κυβέρνησης είπε ότι έχουν προσκληθεί πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι επιβεβαίωσε ότι θα δώσει και αυτός το παρών.

Η καγκελάριος της Γερμανίας είναι επίσης πιθανόν να συμμετάσχει στη συγκέντρωση. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, που επικαλείται μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση, η Άγγελα Μέρκελ θα πάει στην πορεία και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ολάντ. Ενδέχεται μάλιστα να επισκεφθεί αργότερα και τα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό. Στην “σιωπηλή πορεία” θα συμμετάσχει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ.

Εκτός από το Παρίσι, συγκεντρώσεις στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων θα οργανωθούν επίσης σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς 7
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ουρά για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες