Κόσμος

Μάρκο Ρούμπιο: Πρόοδο στις συνομιλίες Ισραήλ – Λιβάνου βλέπει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

«Για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, η κυβέρνηση του Λιβάνου μιλάει ευθέως με την ισραηλινή κυβέρνηση», είπε ο Ρούμπιο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο, μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα (25.06.2026) από το Μπαχρέιν, ανέφερε την πρόοδο που σημειώνεται στις συνομιλίες μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ.

Ο Μάρκο Ρούμπιο πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες του Κόλπου, είπε ότι για το Ισραήλ και τον Λίβανο «πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να πετύχουμε μια δήλωση προθέσεως εκ μέρους των δύο χωρών».

Το Ισραήλ και ο Λίβανος συμμετείχαν αυτήν την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον σε έναν πέμπτο γύρο συνομιλιών με στόχο την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας.

«Είναι μια διαδικασία, θα χρειαστεί χρόνος, θα χρειαστεί πολλή δουλειά, όμως μπορώ να σας πως ότι για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, η κυβέρνηση του Λιβάνου μιλάει ευθέως με την ισραηλινή κυβέρνηση», είπε ο Ρούμπιο.

Υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, Λιβανέζοι και Ισραηλινοί αξιωματούχοι ξεκίνησαν συνομιλίες από τον Απρίλιο, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες. Οι ΗΠΑ και ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν λένε ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές είναι ξεχωριστές από εκείνες μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, αν και το Ιράν συνδέει τους δύο πολέμους.

Οι συνομιλίες αυτής της εβδομάδας ολοκληρώνονται σήμερα και ήταν αφιερωμένες στη δημιουργία «πιλοτικών ζωνών» που θα ελέγχονται από τον στρατό του Λιβάνου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ώρα για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας
Ανανεώθηκε πριν 20 λεπτά
Η συγκλονιστική στιγμή που ηλικιωμένοι στη Βενεζουέλα κρατιούνται από τα χέρια για να προστατευτούν από τους ισχυρούς σεισμούς
Ο άνδρας προσπάθησε να προστατέψει την σύζυγό του που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και ευτυχώς είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους
Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Η συγκλονιστική στιγμή που ηλικιωμένοι κρατιούνται από τα χέρια για να προστατευτούν από τα 7,5 Ρίχτερ