Site icon NewsIT
18:19 | 20.11.14

Ευθεία απειλή της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ εάν προμηθεύσει με όπλα τους Ουκρανούς

Newsit Newsroom

Αυστηρή προειδοποίηση από τη Μόσχα στις ΗΠΑ, σε περίπτωση που η αμερικανική κυβέρνηση αποφασίσει να προμηθεύσει με όπλα τις κυβερνητικές δυνάμεις της Ουκρανίας.

Η Ρωσία, δια μέσου του υπουργείου Εξωτερικών, ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε παραβίαση των διεθνών συμφωνιών και θα αποτελούσε παράγοντα αποσταθεροποίησης της κατάστασης.

Απαντώντας στα σχόλια που έκανε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος έκρινε ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής όπλων στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, δήλωσε: «Εάν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική (της παροχής μόνο μη-θανατηφόρας βοήθειας στην Ουκρανία), τότε μιλάμε για έναν σημαντικό παράγοντα αποσταθεροποίησης της κατάστασης που ενδέχεται να επηρεάσει σοβαρά την ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version