Κόσμος

Facebook και Twitter ξανά προσβάσιμα στο Ιράν

Στο Facebook και το Twitter έχουν ξανά από χθες πρόσβαση οι Ιρανοί, για πρώτη φορά από το 2009.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα δύο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν μπλοκαριστεί το 2009, εν μέσω διαδηλώσεων εναντίον του πρώην προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, σύμφωνα με αναφορές που προκύπτουν από το εσωτερικό της χώρας.

Την είδηση μετέδωσαν δημοσιογράφοι στην Τεχεράνη, που συνεργάζονται με τους New York Times και την Washington Post, αναφέροντας στο Twitter ότι μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο από τη Δευτέρα. Επίσης, η Τζιλιαν Γιορκ, διευθύντρια για τη διεθνή ελευθερία της έκφρασης στο Electronic Frontier Foundation, είπε ότι έλαβε πολλές αναφορές από πολίτες, που χρησιμοποιούν διαφορετικές υπηρεσίες παροχής Internet, που επιβεβαίωσαν ότι οι απαγορεύσεις φαίνεται να έχουν αρθεί.

Διαφορετική πολιτική, πιο μετριοπαθή από εκείνη του προκατόχου του, ακολουθεί ο σημερινός πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, υιοθετώντας διαφορετική προσέγγιση και για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ιρανικές αρχές μπλόκαραν το Facebook και το Twitter το καλοκαίρι του 2009, κατά τη διάρκεια της επίμαχης και αμφιλεγόμενης επανεκλογής του Αχμαντινετζάντ, που πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες είχαν ως βασικό μοχλό οργάνωσης τα κοινωνικά δίκτυα.

Η νέα ηγεσία του μετριοπαθούς κληρικού προέδρου, Χασάν Ροχανί, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του Ιράν τον περασμένο μήνα, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από εκείνη του προκατόχου του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχε μία τρελή ιδέα! Να συναντήσει όσους τον ακολουθούν στο Twitter – ΦΩΤΟ

Το Twitter πάει Χρηματιστήριο

 

“Βροχή” οι καταγγελίες για το facebook

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη Μπέντζαμιν Νετανιάχου για Ιράν: «Προσπάθησαν να δολοφονήσουν έναν από τους γιους μου»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε ποιος από τους γιους του στοχοποιήθηκε - ο Γιαΐρ ή ο Άβνερ - ούτε άλλες πληροφορίες σχετικά με την αναφερθείσα απόπειρα δολοφονίας
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο Τραμπ κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο με τον Καναδά: Στο 50% οι δασμοί σε αυτοκίνητα και χάλυβα από 1η Ιανουαρίου 2027
«Κατασκευάστε στις ΗΠΑ και οι δασμοί είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ. Ο Καναδάς δεν θα αντιμετωπίζεται πλέον σαν Πολιτεία!» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος με ανάρτηση στο Truth Social
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Το Ιράν καταρρέει πλήρως» έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social λίγο πριν τις ανακοινώσεις Μπέσεντ για την οικονομική D-Day
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ αναμένεται να παρουσιάσει νέα σκληρότερα οικονομικά μέτρα κατά του Ιράν σε συνέντευξη Τύπου στις 20.00 ώρα Ελλάδας
Ντόναλντ Τραμπ