Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Φάντασμα” στο Μπάκιγχαμ η Ελισάβετ! Παραλίγο να την πυροβολήσει φρουρός

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (ΑΠΕ - ΜΠΕ)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Στις 03:00 τα ξημερώματα κάποιος περπατούσε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο φρουρός ετοίμασε το όπλο του για να αντιμετωπίσει τον “εισβολέα”. Που να φανταστεί ότι η Βασίλισσα είχε αυπνίες;

Μοιάζει περισσότερο από περιγραφή σκηνής από κάποια ταινία. Αλλά δεν είναι. Είναι η περιγραφή ενός περιστατικού που συνέβη στο Μπάκιγχαμ με πρωταγωνίστρια την ίδια τη Βασίλισσα Ελισάβετ!

Το απίστευτο περιστατικό περιγράφεται σε δημοσίευμα των Times. Η Βασίλισσα είχε… αυπνίες και αποφάσισε να βγει να πάρει λίγο αέρα και να κάνει μια βόλτα στο παλάτι. Και ήρθε… αντιμέτωπη με το φρουρό (της).

Η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι φαν των νυχτερινών περιπάτων. Το περιστατικό περιέγραψε στους Times ο πρώην, πια, φρουρός του παλατιού και έτερος… “πρωταγωνιστής” του συμβάντος. Ένα βράδυ λοιπόν, έκανε περιπολία στο παλάτι και είδε μια φιγούρα στο σκοτάδι.

Το πρώτο πράγμα που του ήρθε στο μυαλό ήταν πως υπήρχε εισβολέας στο παλάτι. Και πριν σημάνει συναγερμό, αποφάσισε να τον… αντιμετωπίσει. «Ποιος είναι εκεί;» φώναξε. Αλλά κατάλαβε ότι ο “εισβολέας” ήταν η ίδια η Βασίλισσα! «Για όνομα του Θεού, Μεγαλειοτάτη, παραλίγο να σας πυροβολήσω» της είπε. Και όταν συνειδητοποίησε πως δεν είχε μιλήσει όπως έπρεπε στη Βασίλισσα, περίμενε κατσάδα.

«Δεν πειράζει. Την επόμενη φορά θα ειδοποιήσω ώστε να μη χρειαστεί να με πυροβολήσεις» του απάντησε με… παραδοσιακό βρετανικό φλέγμα. Και τον άφησε λίγο… “παγωτό”.

Πηγή: Times

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε