Κόσμος

Φάουτσι για το εμβόλιο της AstraZeneca: Ατυχής αλλά όχι ασυνήθιστη η διακοπή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θέση για την απόφαση της AstraZeneca να σταματήσει τις δοκιμές για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού πήρε ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι.

Ο Φάουτσι τόνισε πως αυτή η απόφαση της AstraZeneca να σταματήσει τις παγκόσμιες δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της για τον κορονοϊό είναι ατυχής, αλλά δεν αποτελεί ασυνήθιστο μέτρο ασφάλειας στη διαδικασία ανάπτυξης ενός εμβολίου.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε τη διακοπή των κλινικών δοκιμών, περιλαμβανομένων των δοκιμών τελευταίων σταδίων, για να επιτραπεί σε ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή η αξιολόγηση των όρων ασφαλείας, έπειτα από την προσβολή ενός από τους συμμετέχοντες στις δοκιμές από ασθένεια η φύση της οποίας δεν ανακοινώθηκε.

Ο Φάουτσι, επικεφαλής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών, δήλωσε ότι η διακοπή αυτή δεν είναι ασυνήθιστη στην ανάπτυξη ενός εμβολίου και πως ελπίζει ότι η εταιρία θα προχωρήσει στις δοκιμές του.

Click4more: Τι λέει ο ΠΟΥ για το εμβόλιο της AstraZeneca

«Το συγκεκριμένο υποψήφιο (εμβόλιο) από την εταιρία AstraZeneca είχε μια σοβαρή παρενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι βάζεις σε αναμονή τους υπόλοιπους από τους μεμονωμένους εθελοντές που έχουν εγγραφεί έως ότου μπορέσεις να βρεις τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε ο Φάουτσι στο δίκτυο CBS.

«Είναι πραγματικά μια από αυτές τις βαλβίδες ασφαλείας που έχεις σε κλινικές δοκιμές όπως αυτή, άρα είναι ατυχές που συνέβη αυτό», δήλωσε ο Φάουτσι. «Ευελπιστούμε ότι θα το επιλύσουν και θα είναι σε θέση να προχωρήσουν με το υπόλοιπο της δοκιμής αλλά δεν ξέρει κανείς. Θα χρειαστεί να το ερευνήσουν περαιτέρω».

Το εμβόλιο, που αναπτύσσει η AstraZeneca μαζί με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, χαρακτηρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πιθανόν το κορυφαίο στον κόσμο υποψήφιο εμβόλιο και το πλέον προηγμένο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο χανταϊός «δεν πρέπει να μεταδόθηκε μεταξύ ανθρώπων» στο κρουαζιερόπλοιο – «Δεν ήταν Έλληνας ομογενής ο 70χρονος επιβάτης»
Ο συναγερμός που έχει σημάνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο οφείλεται περισσότερο στα αυστηρά αντανακλαστικά που άφησε πίσω της η πανδημία του κορονοϊού, παρά σε έναν άμεσο, ανεξέλεγκτο κίνδυνο, λέει ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος
Το κρουαζιερόπλοιο «Hondius»
Ξανά σκηνικό πολέμου στο Ιράν - Οι ΗΠΑ χτύπησαν το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς κοντά στα Στενά του Ορμούζ, συναγερμός στο Ισραήλ
Σε αντίποινα το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους εναντίον τριών αμερικανικών αντιτορπιλικών - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Ισραήλ συγκάλεσε ο Νετανιάχου
Επίθεση στην ιρανική πόλη Ισφαχάν
Κύπρος: Ισραηλινή εταιρεία αγόρασε ολόκληρο χωριό στην Κύπρο - Έκαναν αίτηση για σπίτια, κατασκήνωση και οινοποιείο στην Τρόζενα
Σκοπός του Ισραηλινού επενδυτή που δηλώνει «ερωτευμένος με το χωριό», είναι να το μετατρέψει σε προορισμό γαλήνης, ηρεμίας και ευεξίας για επισκέπτες, που θα φιλοξενούνται σε εξήντα, πολυτελή δωμάτια
Κύπρος
«Δεν είναι η αρχή ούτε επιδημίας ούτε πανδημίας» καθησυχάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον χανταϊό
Το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius είναι στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής από τότε που έγινε γνωστό ότι τρεις επιβάτες πέθαναν και ότι η ύποπτη αιτία ήταν ο χανταϊός
Το κρουαζιερόπλοιο Hondius