Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Fats Domino: Όταν ο Πούτιν τραγουδούσε το θρυλικό “Blueberry Hill”! [vids]

Πούτιν
Φωτογραφία από: Youtube

Ο θρύλος το ροκ εν ρολ, ένας άφταστος πιανίστας, ο Fats Domino, “έφυγε” σε ηλικία 89 ετών. Πολλοί είπαν τα τραγούδια του, συμπεριλαμβανομένου του… Πούτιν!

Fats Domino. Ο άνθρωπος που “ενέπνευσε” τον Έλβις Πρίσλεϊ και τους Μπιτλς. Φυσικά όχι μόνο αυτούς. Πολλούς, αμέτρητους ακόμη, οι οποίοι λάτρεψαν την μουσική εξαιτίας του.

Fats Domino

Ο αξεπέραστος Fats Domino

Ο Fats Domino πέθανε στο σπίτι του, στη Νέα Ορλεάνη. Υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ εν ρολ σκηνής, ένας πραγματικός θρύλος της μουσικής. Με το πιάνο του, ο Φατς Ντόμινο έκανε… θαύματα τις δεκαετίας του ’50, του ’60 και του ’70.

Η παρακαταθήκη του; Ανεκτίμητης αξίας. Πολλά είναι τα “διαμάντια” τα οποία… υπέγραψε και παραμένουν διαχρονικά. Ένα από αυτά, αναμφισβήτητα το θρυλικό “Blueberry Hill”.

Ένα τραγούδι – μύθος, που θα ακούγεται όσο υπάρχει… ζωή σε τούτο τον πλανήτη. Ένα τραγούδι το οποίο δεκάδες καλλιτέχνες είπαν τα τελευταία χρόνια.

Και τι καλλιτέχνες! Ονόματα που προκαλούν ίλιγγο! Louis Armstrong, Elton John, Elvis Presley, Led Zeppelin είναι μόνο μερικά. Υπάρχει όμως κι άλλο ένα όνομα, το οποίο είναι επίσης ευρέως γνωστό, αλλά δεν ανήκει στον… καλλιτεχνικό χώρο!

Βλαντιμίρ Πούτιν! Κι όμως, ο Ρώσος πρόεδρος, τραγούδησε το συγκεκριμένο τραγούδι το 2010. Και για να είμαστε… δίκαιοι, η απόπειρά του ήταν αυτό που λέμε… τίμια!

Πούτιν

Δείτε την ερμηνεία του Βλαντιμίρ Πούτιν

Και οι υπόλοιπες διασκευές, εκτός από του Πούτιν…

Ο Louis Armstrong το τραγούδησε στο Βερολίνο, το 1965

Ο Elton John το ερμήνευσε το 2007, στο πλαίσιο της εμφάνισης με τίτλο “Goin’ Home: A Tribute to Fats Domino”

Ο Elvis Presley, ο προστατευόμενός του, δεν θα μπορούσε να μην το έχει ερμηνεύσει. Άλλωστε, ήταν ένα από τα πολύ αγαπημένα του…

https://www.youtube.com/watch?v=EEMYTk3IqM4

Ακόμη και οι Led Zeppelin, οι θρύλοι της βρετανικής ροκ έκαναν την… προπάθειά τους

Πηγή: rt.com
Φωτογραφίες: Reuters / EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις