Κόσμος

FBI: Πέντε συλλήψεις για συμμετοχή σε κύκλωμα χάκινγκ

Πέντε άτομα συνελήφθησαν και βρίσκονται υπό κράτηση από τις αμερικανικές αρχές, με την κατηγορία της συμμετοχής σε κύκλωμα συναλλαγών βασισμένων σε εσωτερική πληροφόρηση από τις οποίες αποκόμισαν παράνομα κέρδη άνω των 30 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του FBI σήμερα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να ανακοινώσουν την παραπομπή εννέα ατόμων στο Νιου Τζέρσεϊ και το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, με την κατηγορία υποκλοπής εταιρικών ανακοινώσεων και παράνομων συναλλαγών βάσει των πληροφοριών που είχαν υποκλαπεί.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη υπόθεση χάκινγκ που σχετίζεται με υποθέσεις εσωτερικής πληροφόρησης

Οι αρχές έχουν προγραμματίσει συνέντευξη τύπου για τις 18.30 ώρα Ελλάδας για να ανακοινώσουν την παραπομπή των εννέα υπόπτων, που σύμφωνα με τις αρχές ανήκαν σε διεθνές κύκλωμα υποκλοπής στοιχείων και συναλλαγών βάσει εσωτερικής πληροφόρησης.

Βάσει των στοιχείων της υπόθεσης, χάκερς από την Ουκρανία είχαν διεισδύσει στα συστήματα των εταιριών που διανέμουν δελτία Τύπου υποκλέπτοντας εταιρικές ειδήσεις πριν αυτές δοθούν στη δημοσιότητα, είπε άτομο με γνώση της υπόθεσης.

Οι εισαγγελικές αρχές πιστεύουν ότι οι χάκερς έδιναν στη συνέχεια τις πληροφορίες αυτές σε μια ομάδα χρηματιστών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν την έδρα τους στις ΗΠΑ και αποκόμισαν τουλάχιστον 30 εκατ. δολάρια παράνομου κέρδους από τις συναλλαγές σε εκατοντάδες εταιρίες.

Ο επικεφαλής της ομάδας των χρηματιστών είναι υπόπτος για κέρδη τουλάχιστον 17 εκατ. δολαρίων, δήλωσε η πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα νησιά «κλειδιά» για τα Στενά του Ορμουζ: Αμπού Μούσα και Τουνμπ στο επίκεντρο της σύγκρουσης ΗΠΑ και Ιράν
Τα αμερικανικά πλήγματα έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις για το ενδεχόμενο μιας επιχείρησης κατάληψης των νησιών, με στόχο την αποδυνάμωση της ικανότητας του Ιράν να ελέγχει το Στενό
Στενά του Ορμούζ
Μυστήριο με τα γιοτ Ρώσων δισεκατομμυριούχων στην Αλικαρνασσό – Στην περιοχή και το «πλωτό παλάτι» που συνδέεται με τον Πούτιν
Η Τουρκία, που δεν εφαρμόζει τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αποτελεί ασφαλές καταφύγιο για πολυτελή σκάφη που συνδέονται με Ρώσους επιχειρηματίες
yaght