Κόσμος

Φιάσκο τα κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων της Μελόνι στην Αλβανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η πρώτη απόπειρα της Τζόρτζια Μελόνι να λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα με την συμφωνία που σύναψε με την Αλβανία για την δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης εκεί.

Όπως αποφάσισε δικαστήριο στη Ρώμη οι 12 από τους 16 πρώτους πρόσφυγες που είχαν ήδη μεταφερθεί σε κλειστά κέντρα στην Αλβανία θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ιταλία καθώς δεν επικυρώθηκε η κράτησή τους. 

Οι μετανάστες, οι οποίοι προέρχονται από την Αίγυπτο και το Μπαγκλαντές, θα πρέπει να μεταφερθούν άμεσα στην Ιταλία σύμφωνα με τους δικαστές.

Αιτία της απόφασης της ιταλικής δικαιοσύνης, η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ που εκδόθηκε στις 4 Οκτωβρίου, βάσει της οποίας, για να θεωρηθεί μια χώρα προέλευσης των μεταναστών «ασφαλής», πρέπει να σέβεται όλες τις ατομικές ελευθερίες και το σύνολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αν αυτό δεν συμβαίνει, η χώρα δεν λογίζεται ασφαλής και σύμφωνα με τα όσα είχε ορίσει και η κυβέρνηση της Ρώμης, όσοι μετανάστες φτάνουν στην Ιταλία από μια τέτοια χώρα, δεν μπορούν να μεταφέρονται στα δυο κλειστά κέντρα της βόρειας Αλβανίας.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκαν οι αιτήσεις των δώδεκα μεταναστών και για παροχή ασύλου από την Ιταλία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Πώς η δίωξη του Ραούλ Κάστρο μπορεί να οδηγήσει στον πόλεμο ΗΠΑ και Κούβα – Προετοιμάζεται να δεχθεί επίθεση η Αβάνα
O πρόεδρος της Κούβας απειλεί με μακελειό στην περίπτωση εισβολής στην χώρα – Το παράδειγμα της Βενεζουέλας και η «βοήθεια» που θέλει να προσφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ στους Κουβανούς
Ραούλ Κάστρο
Axios: «Ρήξη» Νετανιάχου και Τραμπ για τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν – «Ο Μπίμπι είχε πάρει φωτιά»
Οι δύο ηγέτες διαφωνούσαν σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσουν το Ιράν στο μέλλον - Ο Νετανιάχου «θα κάνει ό,τι θέλω εγώ » σχετικά με το Ιράν, αλλά «έχουμε καλές σχέσεις» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου