Κόσμος

Φιλιππίνες: Σάλος από τη δήλωση του προέδρου Ντουτέρτε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την υπηρέτρια του

Την κατακραυγή κομμάτων και γυναικείων οργανώσεων προκάλεσε σήμερα ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, όταν αφηγήθηκε πώς, όταν ήταν έφηβος, παρενόχλησε σεξουαλικά την υπηρέτρια της οικογένειάς του, ενώ εκείνη κοιμόταν.

Οι δηλώσεις του Ντουτέρτε προκαλούν συχνά σκάνδαλο στη χώρα του, κυρίως όταν μιλάει για τις γυναίκες. Πρόσφατα είχε αστειευτεί για έναν βιασμό ενώ υπερηφανεύεται δημοσίως για τις απιστίες του.

Μιλώντας για την εξομολόγησή του σε έναν ιερέα όταν ήταν μαθητής λυκείου, ο 73χρονος πρόεδρος αφηγήθηκε ότι εκείνη την εποχή μπήκε στο δωμάτιο της υπηρέτριας, την ώρα που η γυναίκα κοιμόταν, σήκωσε τα σκεπάσματα και προσπάθησε να αγγίξει τα γεννητικά της όργανα. “Τότε εκείνη ξύπνησε κι εγώ έφυγα”, πρόσθεσε. Όμως, όπως εξομολογήθηκε και στον ιερέα, στη συνέχεια επέστρεψε στο δωμάτιο και την παρενόχλησε και πάλι.

Το κόμμα Gabriela, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου, χαρακτηρίζοντας “αποκρουστικές” τις δηλώσεις αυτές και κατηγορώντας τον ότι ομολόγησε απόπειρα βιασμού.

Απαντώντας στις επικρίσεις που έρχονταν από παντού, ο εκπρόσωπος του Ντουτέρτε ισχυρίστηκε σήμερα ότι ο πρόεδρος “επινόησε” αυτήν την ιστορία και “την έκανε πιο πικάντικη”. “Επινόησε ένα γελοίο ανέκδοτο για να επιστήσει την προσοχή στις σεξουαλικές επιθέσεις που ο ίδιος και οι συμμαθητές του είχαν υποστεί στο λύκειο”, είπε ο Σαλβαντόρ Πανέλο.

Οι δηλώσεις του Ντουτέρτε έγιναν σε μια ομιλία του, ενώ κατακεραύνωνε την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για τις σεξουαλικές επιθέσεις ιερέων σε παιδιά. Ο πρόεδρος, που δεν διστάζει να χαρακτηρίζει την Εκκλησία “τον πιο υποκριτικό θεσμό”, είπε ότι οι συμμαθητές του και ο ίδιος έπεφταν θύματα σεξουαλικής επίθεσης όταν πήγαιναν να εξομολογηθούν.

Ο πρόεδρος και οι σύμβουλοί του συνηθίζουν, μετά από κάθε αμφιλεγόμενη δήλωσή του για τις γυναίκες, να υποβαθμίζουν το θέμα και να το παρουσιάζουν ως “αστεϊσμό” ή να λένε ότι παρουσιάστηκε από τον Τύπο εκτός του πλαισίου στο οποίο ειπώθηκε. Ο Ντουτέρτε έχει επικριθεί μεταξύ άλλων γιατί αστειεύτηκε για έναν βιασμό το 2016 και για τη δολοφονία μιας Αυστραλής μοναχής το 1989.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης 1