Κόσμος

Φιλιππίνες: Στους 45 οι νεκροί από τη συντριβή του στρατιωτικού αεροπλάνου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στους 45 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή ενός αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας των Φιλιππίνων, ενώ 53 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

Στο αεροσκάφος, σύμφωνα με το Reuters, επέβαιναν 96 άτομα και αγνοούνται ακόμα 5 στρατιωτικοί. Το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, έχοντας τυλιχθεί στις φλόγες και κάποιοι από τους επιβαίνοντες κατάφεραν να πηδήξουν από το αεροπλάνο, πριν από την πτώση του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η συντριβή του αεροσκάφους προκλήθηκε από επίθεση. 

PHILIPPINE AIRPLANE CRASH reuters

«Καθώς το αεροσκάφος μετέφερε τους στρατιώτες μας από το Καγκαγιάν ντε ‘Ορο (στο νότιο νησί Μιντανάο) έχασε τον διάδρομο προσγείωσης και μετά προσπάθησε να τον ξαναβρεί αλλά δεν τα κατάφερε», δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Σομπετζάνα.

Δείτε βίντεο:

Συλλυπητήριο μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ 

Οδύνη για την τραγική είδηση της συντριβής αεροσκάφους στις Φιλιππίνες και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζει μέσω Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, τονίζει πως «οι σκέψεις μας είναι με τους αγνοούμενους, τους τραυματίες και με τα σωστικά συνεργεία» και εκφράζει αλληλεγγύη στον λαό και την κυβέρνηση των Φιλιππίνων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα στήριξης της ΕΕ στην Ουκρανία: «Μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς – Καμία άρση στις ρωσικές κυρώσεις»
«Δεν βλέπουμε ενδείξεις από τη ρωσική πλευρά ότι είναι έτοιμοι να τερματίσουν τον πόλεμο, πρέπει να προετοιμαστούμε για τον χειμώνα», ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Αντόνιο Κόστα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Επιστολή του 10χρονου γιου του Γιαχία Σινουάρ: «Αγαπημένε μου μπαμπά, θέλω να πυροβολώ τους Εβραίους με καλάσνικοφ»
Τα έγγραφα που αποκαλύπτει η βρετανική Telegraph εντοπίστηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Ράφα μετά τον θάνατο του πρώην ηγέτη της Χαμάς τον Οκτώβριο του 2024
Ο Γιαχία Σινουάρ με τον γιο του σε μικρότερη ηλικία
Η Ελληνοαμερικανίδα Ντέμπι Ματενόπουλος αυτοπροτείνεται για νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και διάδοχος της Γκιλφόιλ
Η 52χρονη παρουσιάστρια απαριθμεί και τα προσόντα της: «1. τα ελληνικά είναι η πρώτη μου γλώσσα, 2. έχω ελληνικό διαβατήριο 3. η οικογένειά μου ζει στην Ελλάδα»
H Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια και δημοσιογράφος Ντέμπι Ματενόπουλος
5
Η Αλβανία «φλέγεται» από τις διαδηλώσεις: Φοιτητές προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του Ράμα, μεγάλες καταστροφές και τραυματίες
Οι φοιτητές ζητούν την αποχώρηση του Έντι Ράμα - «Δεν παραιτούμαι» απαντά ο ίδιος - Νέες διαδηλώσεις σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας
REUTERS
12