Κόσμος

Φιλιππίνες: Στους 45 οι νεκροί από τη συντριβή του στρατιωτικού αεροπλάνου

Στους 45 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή ενός αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας των Φιλιππίνων, ενώ 53 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

Στο αεροσκάφος, σύμφωνα με το Reuters, επέβαιναν 96 άτομα και αγνοούνται ακόμα 5 στρατιωτικοί. Το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, έχοντας τυλιχθεί στις φλόγες και κάποιοι από τους επιβαίνοντες κατάφεραν να πηδήξουν από το αεροπλάνο, πριν από την πτώση του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η συντριβή του αεροσκάφους προκλήθηκε από επίθεση. 

PHILIPPINE AIRPLANE CRASH reuters

«Καθώς το αεροσκάφος μετέφερε τους στρατιώτες μας από το Καγκαγιάν ντε ‘Ορο (στο νότιο νησί Μιντανάο) έχασε τον διάδρομο προσγείωσης και μετά προσπάθησε να τον ξαναβρεί αλλά δεν τα κατάφερε», δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Σομπετζάνα.

Δείτε βίντεο:

Συλλυπητήριο μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ 

Οδύνη για την τραγική είδηση της συντριβής αεροσκάφους στις Φιλιππίνες και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζει μέσω Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, τονίζει πως «οι σκέψεις μας είναι με τους αγνοούμενους, τους τραυματίες και με τα σωστικά συνεργεία» και εκφράζει αλληλεγγύη στον λαό και την κυβέρνηση των Φιλιππίνων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1