Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Φιλιππίνες: Στους 45 οι νεκροί από τη συντριβή του στρατιωτικού αεροπλάνου

Φιλιππίνες: Στους 45 οι νεκροί από τη συντριβή του στρατιωτικού αεροπλάνου
Φωτογραφία Reuters

Στους 45 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή ενός αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας των Φιλιππίνων, ενώ 53 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

Στο αεροσκάφος, σύμφωνα με το Reuters, επέβαιναν 96 άτομα και αγνοούνται ακόμα 5 στρατιωτικοί. Το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, έχοντας τυλιχθεί στις φλόγες και κάποιοι από τους επιβαίνοντες κατάφεραν να πηδήξουν από το αεροπλάνο, πριν από την πτώση του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η συντριβή του αεροσκάφους προκλήθηκε από επίθεση. 

«Καθώς το αεροσκάφος μετέφερε τους στρατιώτες μας από το Καγκαγιάν ντε ‘Ορο (στο νότιο νησί Μιντανάο) έχασε τον διάδρομο προσγείωσης και μετά προσπάθησε να τον ξαναβρεί αλλά δεν τα κατάφερε», δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Σομπετζάνα.

Δείτε βίντεο:

Συλλυπητήριο μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ 

Οδύνη για την τραγική είδηση της συντριβής αεροσκάφους στις Φιλιππίνες και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζει μέσω Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, τονίζει πως «οι σκέψεις μας είναι με τους αγνοούμενους, τους τραυματίες και με τα σωστικά συνεργεία» και εκφράζει αλληλεγγύη στον λαό και την κυβέρνηση των Φιλιππίνων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις