Κόσμος

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 43 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από τροπική καταιγίδα

Φονικές πλημμύρες μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας από τις Φιλιππίνες. Εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες.

Ο απολογισμός από την τροπική καταιγίδα που πλήττει τις κεντρικές Φιλιππίνες έφτασε τους 43 νεκρούς, ενώ εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι δεκάδες αγνοούμενοι που έχουν καταπλακωθεί από τις λάσπες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η τροπική καταιγίδα Κάι-Τακ κατευθύνθηκε χθες Δευτέρα προς την Νότια Θάλασσα της Κίνας αφού πέρασε πάνω από τα νησιά στο κέντρο του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων προκαλώντας θανατηφόρες πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών ανακοίνωσε ότι 43 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ενώ ακόμη 45 εξακολουθούν να αγνοούνται, οι περισσότεροι μετά τις κατολισθήσεις στο μικρό νησί Μπιλαράν.

philippines

«Βρίσκουμε μόνο πτώματα»

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται όμως δεν βρίσκουμε κανέναν ζωντανό. Βρίσκουμε μόνο πτώματα», δήλωσε ο Σοφρόνιο Ντασίγιο τοπικός αξιωματούχος. «Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να βρούμε κάποιον επιζώντα, αλλά οι ελπίδες μας εξανεμίζονται», πρόσθεσε.

Εκσκαφείς ψάχνουν στη λάσπη προσπαθώντας να βρουν θύματα μέσα στα σπίτια του Μπιλαράν, ένα νησί που βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μανίλας.

philippines

Σχεδόν οι μισοί από τους 100.000 ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της καταιγίδας εξακολουθούν να διαμένουν σε καταφύγια, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δραματικές προσπάθειες για τη σωτηρία της φάλαινας «Τίμι» στα ρηχά της Βαλτικής – Αβέβαιο το μέλλον της
Η μεγάπτερη φάλαινα περιπλανιέται εδώ και εβδομάδες στα ρηχά στη Βαλτική εξόκειλε στις 23 Μαρτίου και τότε ξεκίνησε μια εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση διάσωσης
Η φάλαινα Τίμ
Ιράν: Το «σκωτσέζικο ντους» για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και οι νέες απειλές στις ΗΠΑ – Επιμένει στον ναυτικό αποκλεισμό ο Τραμπ
Την ώρα που η Τεχεράνη παίρνει πίσω το άνοιγμα της σημαντικής θαλάσσιας οδού, ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί έκτακτη σύσκεψη για τις νέες απειλές των Φρουρών τις Επανάστασης που κάνουν λόγο για παραβίαση της εκεχειρίας
Cargo vessels congestion blocking maritime traffic in the Strait of Hormuz, tankers and container cargo ships clustered in aerial 3D illustration render. Strategic maritime chokepoint linking the Persian Gulf and Gulf of Oman. Global trade dependency, export logistics, freight transport, supply chain vulnerability, geopolitical tension 3D