Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φινλανδία ανοίγει τα εστιατόρια την επόμενη εβδομάδα

Φινλανδία ανοίγει τα εστιατόρια την επόμενη εβδομάδα

Την απόφασή της να επιτρέψει στα εστιατόρια σε όλη τη χώρα να επαναλειτουργήσουν από την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε σήμερα (16.04.2021) η Φινλανδία, ύστερα από σταθερή μείωση των κρουσμάτων του κορονοϊού τον τελευταίο μήνα.

Ωστόσο, στη Φινλανδία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας τους, στην πώληση αλκοόλ και στον αριθμό των πελατών, επεσήμανε η κυβέρνηση.

Στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα Ελσίνκι και σε κάποιες ακόμη στις οποίες εξακολουθεί να εξαπλώνεται η επιδημία covid-19 τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να γεμίζουν στο 50% της χωρητικότητας τους, να πωλούν αλκοόλ έως τις 17:00 και να κλείνουν στις 19:00.

Επίσης η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει περισσότερα εμβόλια κατά της covid-19 στις περιοχές όπου παρατηρείται πιο γρήγορη εξάπλωση της ασθένειας, όπως η πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου υγείας της Φινλανδίας, 1,2 εκατ. Φινλανδοί έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19.

Χθες Πέμπτη ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η χώρα επιθυμεί να διαπραγματευθεί μια συμφωνία για να αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Παρά τον υψηλό αριθμό των μολύνσεων τον Μάρτιο, η Φινλανδία παραμένει μία από τις χώρες που έχουν επηρεαστεί λιγότερο από την πανδημία του κορονοϊού. Μέχρι στιγμής στη χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων, έχουν καταγραφεί 83.253 κρούσματα και 558 θάνατοι από cοvid-19.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις