Κόσμος

Φινλανδία: Πυρά κατά της πρωθυπουργού Σάνα Μαρίν – Πήγε σε μπαρ μετά από επαφή με κρούσμα κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μεγάλος σάλος έχει προκληθεί στην Φινλανδία, καθώς η πρωθυπουργός της χώρας Σάνα Μάριν βρίσκεται αντιμέτωπη με επικρίσεις, αφότου πέρασε μια βραδιά σε ένα μπαρ αυτό το Σαββατοκύριακο, παρά το γεγονός ότι είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού.

Η Σάνα Μάριν, μία από τις νεότερες επικεφαλής κυβερνήσεων παγκοσμίως, ηλικίας 36 ετών, ζήτησε ήδη συγγνώμη χθες, αφότου ένα περιοδικό δημοσίευσε φωτογραφίες της σε ένα μπαρ στο Ελσίνκι, λίγες ώρες μετά τη θετική διάγνωση με κορονοϊό του υπουργού Εξωτερικών της Πέκα Χάβιστο.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό, το περιβάλλον της είχε επιβεβαιώσει, σε πρώτη φάση, ότι οι σχετικές οδηγίες για τον κορονοϊό, που βρίσκονται σε ισχύ, δεν την υποχρέωναν να τεθεί σε απομόνωση, παρά το γεγονός ότι είχε έρθει σε επαφή με ένα πρόσωπο που είχε μολυνθεί από τη νόσο.

«Θα έπρεπε να επιδείξω μεγαλύτερη διακριτικότητα και να επαναβεβαιώσω τις οδηγίες, που μου είχαν δοθεί. Λυπάμαι πραγματικά που δεν κατάλαβα ότι έπρεπε να το κάνω», δικαιολογήθηκε η ηγέτιδα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στο Facebook.

Σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε το τηλεοπτικό δίκτυο MTV3, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων χαρακτήριζαν την έξοδό της «σοβαρό σφάλμα».

Η αντιπολίτευση αποδοκίμασε επίσης σφόδρα την επικεφαλής της κυβέρνησης που δεν είδε ένα μήνυμα στο κινητό της κατά τη διάρκεια της νύχτας, το οποίο την ενημέρωνε ότι έπρεπε τελικά να τεθεί σε απομόνωση. Το επαγγελματικό της τηλέφωνο το είχε αφήσει στο σπίτι.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στον αέρα η συνάντηση ΗΠΑ – Ιράν στη Ντόχα – Το Κατάρ δεν «ξεπαγώνει» τα ιρανικά 6 δισ. δολάρια
Γουίτκοφ και Κούσνερ θα βρίσκονται στην Ντόχα, αλλά δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση με το Ιράν, ανακοίνωσε το Κατάρ, το οποίο, όπως τόνισε, συντονίζεται με το Ομάν για το Ορμούζ
Ιράν
Σκληρό παιχνίδι της μοίρας: Απελάθηκαν από τις ΗΠΑ, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο που κατέρρευσε στη Βενεζουέλα και έκτοτε αγνοούνται
Λίγες ώρες πριν το χτύπημα του Εγκέλαδου αεροσκάφος με 146 απελαθέντες Βενεζουελάνους, ανάμεσά τους 19 γυναίκες και επτά παιδιά, προσγειώθηκε στο Καράκας και τους πήγαν σε ξενοδοχείο που κατέρρευσε
Κτίριο που έχει καταρρεύσει στη Λα Γκουάιρα