Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Φιντέλ Κάστρο: Πάρτι για τον θάνατό του στο Μαϊάμι [pics]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ακόμα και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, προτίμησε να στείλει ένα ήπιο μήνυμα για το θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, αλλά και να συλλυπηθεί την οικογένειά του, για τον χαμό του κομαντάντε.

Αντίθετα, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο, χιλιάδες από τους Κουβανούς του Μαϊάμι, βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν τον θάνατό του.

Άλλοι κρατώντας πλακάτ που έγραφαν “να σαπίσεις στην κόλαση” αλλά και ένας κύριος με ένα κάπως πιο εκτενές μήνυμα που καλούσε τον… σατανά να “παραλάβει τον Φιντέλ Κάστρο και να του δώσει αυτό που αξίζει χωρίς να τον αφήσει να αναπαυθεί εν ειρήνη”.

Πολλοί από τους Κουβανούς που έσπευσαν να πανηγυρίσουν κρατούσαν πλακάτ με το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ένας φόρεσε ακόμα και μια μάσκα με το πρόσωπό του, δείχνοντας προφανώς τη στήριξη στο πρόσωπο του νέου προέδρου των ΗΠΑ που εξέδωσε μια εξίσου υβριστική δήλωση για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.

Στο Μαϊάμι υπάρχει η μεγαλύτερη κουβανική παροικία στον κόσμο. Περίπου 500.000 Κουβανοί πέρασαν εκεί στα πρώτα 15 χρόνια, οι περισσότεροι ήταν επιχειρηματίες με τις οικογένειές τους καθώς η κουβανική επανάσταση εθνικοποιούσε τις επιχειρήσεις τους, ενώ άλλοι ήταν οι άνθρωποι που στελέχωναν τον κρατικό μηχανισμό την εποχή του δικτάτορα Μπατίστα, τον οποίο και ανέτρεψαν οι επαναστάτες του Φιντέλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε