Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Φιντέλ Κάστρο: Το “αντίο” των ξένων ηγετών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο Φιντέλ Κάστρο “ενσάρκωσε την κουβανική επανάσταση, στις ελπίδες που δημιούργησε και τις διαψεύσεις που προκάλεσε”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. “Παράγοντας του Ψυχρού Πολέμου, εκπροσωπούσε για τους Κουβανούς την υπερηφάνεια της απόρριψης της εξωτερικής κυριαρχίας”.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, απέτισε φόρο τιμής στον Φιντέλ Κάστρο, χαρακτηρίζοντας τον κουβανό ηγέτη “σύμβολο μιας εποχής”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.
“Αυτός ο διακεκριμένος πολιτικός άνδρας θεωρείται δικαίως σύμβολο μιας εποχής της σύγχρονης παγκόσμιας Ιστορίας”, δήλωσε ο Πούτιν σε μήνυμά του προς τον κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο, προσθέτοντας πως ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας “ειλικρινής και πιστός φίλος” της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, χαρακτήρισε τον Φιντέλ Κάστρο ως “ένα μεγάλο φίλο του Μεξικού,” ενώ ο πρόεδρος του Ισημερινού, Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν, τον χαρακτήρισε ως έναν “αιώνιο σύντροφο,” μεταδίδει το BBC.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, τόνισε ότι: “Οι επαναστάτες του κόσμου, πρέπει ν’ ακολουθήσουν την κληρονομιά του.”
Ο πρώην Σοβιετικός ηγέτης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, δήλωσε: “Ο Φιντέλ ύψωσε το ανάστημά του κι ενδυνάμωσε τη χώρα του, στη διάρκεια του πιο σκληρού αμερικανικού αποκλεισμού κι ενώ ασκούνταν κολοσσιαίες πιέσεις, πάνω του,” σύμφωνα με το BBC.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε