Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Φωνές μέσα από τα συντρίμμια! Αγωνία μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στην Ιταλία

Φωνές μέσα από τα συντρίμμια! Αγωνία μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στην Ιταλία

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στην περιοχή κοντά στη Νάπολη είναι ανατριχιαστικές. Στις έξι τα ξημερώματα (τοπική ώρα) μια πολυκατοικία τεσσάρων ορόφων κατέρρευσε. Μέσα από τα χαλάσματα ακούγονται φωνές, οι διασώστες προσπαθούν με γυμνά χέρια να φτάσουν κοντά στους εγκλωβισμένους.

Στην παλιά πολυκατοικία στο πλάι του σιδηροδρομικού σταθμού της περιοχής διέμεναν τρεις οικογένειες.

Άγνωστο γιατί το κτίριο άρχισε να καταρρέει. Πρώτα ο τέταρτος και ο τρίτος όροφος, ύστερα υποχώρησαν και οι υπόλοιποι όροφοι.
Μόλις είχε ανατείλει ο Ήλιος. Οι ένοικοι ήταν ακόμη στα κρεβάτια τους. Κανείς δεν μπόρεσε να βγει και με βάση τις πληροφορίες από τους γείτονες στα χαλάσματα βρίσκονται επτά άτομα, ανάμεσά τους και δύο παιδιά 8 και 11 ετών.
Αμέσως σήμανε συναγερμός. Στην περιοχή έσπευσε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής.
Οι διασώστες αλλά και απλοί πολίτες ρίχτηκαν στη μάχη για να απομακρύνουν γρήγορα τα μπάζα και να μπορέσουν να φτάσουν κοντά στους εγκλωβισμένους.

Κατά την προσπάθεια απομάκρυνσης των υλικών τμήμα του κτιρίου που είχε μείνει όρθιο κατέρρευσε και τραυμάτισε δύο πυροσβέστες, οι οποίοι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Λίγο πριν τις 10:00 ώρα Ελλάδος οι διασώστες, σύμφωνα με ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, άκουσαν φωνές μέσα από τα χαλάσματα. Οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων αναζωπυρώθηκαν αλλά ταυτόχρονα η αγονία ανέβηκε στο κατακόρυφο καθώς το κτίριο είναι ετοιμόρροπο και υπάρχει ανά πάσα στιγμή κίνδυνος νέας κατάρρευσης.
Για τον λόγο αυτό δόθηκε εντολή να διακοπούν τα δρομολόγια των τρένων ώστε να μην υπάρχουν κραδασμοί.

Οι διασώστες βασίζονται τώρα και στην βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, που σε απόλυτη ησυχία προσπαθούν να εντοπίσουν θορύβους, αναπνοές, και τυχόν εκκλήσεις σε βοήθεια των θυμάτων.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε