Κόσμος

Φονικές πλημμύρες στην Βραζιλία – Σβήστηκαν από τον χάρτη ολόκληρα χωριά…

Τους χίλιους φτάνουν οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες, ολόκληρα χωριά σβήστηκαν από το χάρτη...

 

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι αγνοούνται μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη βορειοανατολική Βραζιλία, ανακοίνωσε την Δευτέρα ο κυβερνήτης της Πολιτείας Αλαγκόας, Τεοτόνιο Βιλέλα Φίλιου.
 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είχε ανακοινώσει νωρίτερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, στις Πολιτείας Αλαγκόας και Περναμπούκ έχασαν τη ζωή τους 32 άνθρωποι, 40.000 έμειναν άστεγοι ενώ 65.000 χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.
 
Ορισμένα χωριά που βρίσκονται πάνω στις όχθες του ποταμού Μουντάου “σβήστηκαν από το χάρτη” ενώ άλλα αποκόπηκαν λόγω της πλημμύρας, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.
 
Ο πρόεδρος της χώρας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα βοηθήσει οικονομικά τους χιλιάδες πληγέντες που έχασαν μέρος ή όλη την περιουσία τους από τις πλημμύρες.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν πρότεινε απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη
Με τον τρόπο αυτό ο Πούτιν ουσιαστικά απέρριψε το τελεσίγραφο της Δύσης για πλήρη και άνευ όρων 30ήμερη κατάπαυση του πυρός - «Ένα πρώτο βήμα, αλλά όχι αρκετό» λέει ο Μακρόν
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν 17