Κόσμος

Φορτίο με πάνω από 4 τόνους κοκαΐνης κατασχέθηκε στο Ρότερνταμ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν στο Βέλγιο τη Δευτέρα, μετά την κατάσχεση 4,18 τόνων κοκαΐνης την περασμένη εβδομάδα στο Ρότερνταμ, τη μεγαλύτερη ποσότητα που εντοπίστηκε το 2021 σε αυτό το λιμάνι στη νότια Ολλανδία, ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική εισαγγελία.

Τα ναρκωτικά, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ, ήταν κρυμμένα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες, που είχε φθάσει από τον Ισημερινό και προοριζόταν για την Αμβέρσα (Βέλγιο).

«4.060 κιλά βρέθηκαν μέσα σε (ένα φορτίο) μπανάνες, έπειτα από ενδελεχή έρευνα. Επιπλέον, 120 κιλά ανακαλύφθηκαν στην οροφή του κοντέινερ», εξήγησαν οι εισαγγελικές αρχές.

«Πρόκειται για τη σημαντικότερη κατάσχεση του 2021», συμπλήρωσαν. Η ανακάλυψη της κοκαΐνης έγινε την 30η Δεκεμβρίου.

Τα ναρκωτικά καταστράφηκαν στην Ολλανδία, πριν φθάσουν στο Βέλγιο. Οι βελγικές αρχές και μια ολλανδική ομάδα ακολούθησαν, στη συνέχεια, το κοντέινερ έως μια αποθήκη στο Έσσεν (Βέλγιο), στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο τη Δευτέρα και συνέλαβε συνολικά 7 ανθρώπους, πέντε Βέλγους και δύο Βρετανούς. Έξι συλληφθέντες έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ>

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση κατασκοπείας στη Βρετανία: Μέλος του Βασιλικού Ναυτικού κατηγορείται ότι συγκέντρωνε απόρρητες πληροφορίες υπέρ ξένης δύναμης
Σε βάρος του 24χρονου Τέντι Γιανγκ απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες - Οι βρετανικές αρχές δεν έχουν κατονομάσει επισήμως τη συγκεκριμένη ξένη δύναμη, ωστόσο το Sky News αναφέρει ότι πρόκειται για τη Ρωσία, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί
Ναύτες στη Βρετανία
Φουντώνει η μαθητική εξέγερση στη Γαλλία - Νέα πανεθνική κινητοποίηση σήμερα, κλειστά σχολεία
Δύο διαδηλώσεις στη Γαλλία, στις 13.00 (ώρα Ελλάδας) στην πλατεία Δημοκρατίας και στις 16.00 στη Βαστίλη - Ανησυχία στην κυβέρνηση για μαζικά συλλαλητήρια
Διαδηλώσεις στη Γαλλία
Ανανεώθηκε πριν 28 λεπτά