Κόσμος

Φορτίο με πάνω από 4 τόνους κοκαΐνης κατασχέθηκε στο Ρότερνταμ

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν στο Βέλγιο τη Δευτέρα, μετά την κατάσχεση 4,18 τόνων κοκαΐνης την περασμένη εβδομάδα στο Ρότερνταμ, τη μεγαλύτερη ποσότητα που εντοπίστηκε το 2021 σε αυτό το λιμάνι στη νότια Ολλανδία, ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική εισαγγελία.

Τα ναρκωτικά, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ, ήταν κρυμμένα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες, που είχε φθάσει από τον Ισημερινό και προοριζόταν για την Αμβέρσα (Βέλγιο).

«4.060 κιλά βρέθηκαν μέσα σε (ένα φορτίο) μπανάνες, έπειτα από ενδελεχή έρευνα. Επιπλέον, 120 κιλά ανακαλύφθηκαν στην οροφή του κοντέινερ», εξήγησαν οι εισαγγελικές αρχές.

«Πρόκειται για τη σημαντικότερη κατάσχεση του 2021», συμπλήρωσαν. Η ανακάλυψη της κοκαΐνης έγινε την 30η Δεκεμβρίου.

Τα ναρκωτικά καταστράφηκαν στην Ολλανδία, πριν φθάσουν στο Βέλγιο. Οι βελγικές αρχές και μια ολλανδική ομάδα ακολούθησαν, στη συνέχεια, το κοντέινερ έως μια αποθήκη στο Έσσεν (Βέλγιο), στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο τη Δευτέρα και συνέλαβε συνολικά 7 ανθρώπους, πέντε Βέλγους και δύο Βρετανούς. Έξι συλληφθέντες έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ>

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1